Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την ένταση στο μπλόκο του Καλπακίου

 


Η Τομεακή Οργάνωση του ΚΚΕ καταγγέλλει  την στάση της αστυνομίας με αφορμή την ακινητοποίηση τρακτέρ ώστε να μην φτάσουν στο μπλόκο του Καλπακίου και εκφράζει την συμπαράστασή της στους αγρότες και στα αιτήματα που καταθέτουν με τις  κινητοποιήσεις τους.

Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται:

Καταγγέλλουμε τη στάση της Αστυνομίας το απόγευμα της 21ης Φεβρουαρίου στο μπλόκο  του Καλπακίου που ακινητοποίησε τρακτέρ για να μη φτάσουν στον κόμβο και επέβαλλε πρόστιμα στους αγρότες!

Δεν μας εκπλήσσει η στάση της!

Έπεσε πολύ βαρύ στην κυβέρνηση το προχτεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο των αγροτών στο Σύνταγμα, στο κέντρο της χώρας. Με τη συγκλονιστική συμμετοχή των αγροτών και την  αλληλεγγύη του λαού έπεσε στο κενό η συκοφάντηση του αγροτικού κινήματος που εξαπέλυσε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα, ο κοινωνικός αυτοματισμός που όλες οι κυβερνήσεις, όπως και η τωρινή, χρησιμοποιούν για να διασπάσουν το  λαό, γι’ αυτό και παίρνει τα μέτρα της με την καταστολή. Δεν θα της περάσει.

Είμαστε στο πλευρό των αγροτών και στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους για να μπορούν να μείνουν στα χωράφια τους και στα ζώα τους, για να μπορεί ο λαός να έχει φθηνά και ποιοτικά προϊόντα.

Δίνουμε μαχητικό ραντεβού στα μπλόκα και όλοι μαζί εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι στην Απεργία στις 28 Φλεβάρη για τη ζωή μας και όχι για τα κέρδη τους.