Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ιωαννίνων: Kάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 9 του Νοέμβρη

 

Η Ν.Ε Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ  καλεί τα μέλη, τους φίλους του κόμματος και όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες σε στήριξη της Γενικής Απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη με την παράλληλη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση  και στην πορεία διαμαρτυρίας-διεκδίκησηςστις 10:30 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.

Η ακρίβεια τσακίζει τους εργαζόμενους και φτωχοποιεί την κοινωνία. Η ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια στην ενέργεια, οι υψηλοί έμμεσοι φόροι σε τρόφιμα και καύσιμα, η απορρύθμιση της εργασίας, η εργοδοτική ασυδοσία και ο εργασιακός μεσαίωνας αποτελούν πολιτικές επιλογές της ακραίας νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ταυτόχρονα δισ. ευρώ, χρήματα των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, γίνονται κυβερνητικό δώρο στο καρτέλ ηλεκτρικής ενέργειας και απ ευθέιας αναθέσεις σε κολλητούς και φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ!

Αγωνιζόμαστε μαζί με τα συνδικάτα για:

- Αύξηση μισθών και ουσιαστική στήριξη των εργαζομένων

- Ισχυρές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

- Κατάργηση των αντεργατικών νόμων Μητσοτάκη/Χατζηδάκη

-Για το δικαίωμα στην Εργασία – Για Εργασία με δικαιώματα

-Υγεία, ασφάλεια και αυστηρούς ελέγχους στην εργασία

-Ισχυρό Κοινωνικό Κράτος

Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας και το συλλογικό μας συμφέρον. Να πληρώσουν οι λίγοι που κερδίζουν εκατομμύρια εις βάρος των πολλών!

Με τη συμμετοχή μας στέλνουμε ισχυρό μήνυμα αντίστασης και διεκδίκησης. Για ένα μεγάλο και δυνατό κοινωνικό κίνημα κατά της ακρίβειας, για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων. Για κοινωνική δικαιοσύνη παντού και ζωή με αξιοπρέπεια για όλους!

Όλοι και όλες στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ν.Ε ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.