Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθησαν στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου

 


Σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (150) πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου καθώς και -4- διαβατήρια τρίτων προσώπων

Συνελήφθησαν, χθες (16-01-2021) το μεσημέρι στη διασταύρωση Λαψίστας Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, άνδρας – γυναίκα, κατηγορούμενοι –κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και κατοχή εγγράφων τρίτου προσώπου.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο κατηγορούμενοι, βρέθηκαν κρυμμένα κάτω από τα καθίσματα και κατασχέθηκαν συνολικά (150) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων εταιρειών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία δασμολόγησης και φορολόγησης.

Επίσης, στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα διαβατήρια αλβανικών αρχών τα οποία έχουν εκδοθεί για τρίτα πρόσωπα.

Τα κατασχεθέντα καπνικά προϊόντα θα αποσταλούν στο Τελωνείο Ιωαννίνων για τον προσδιορισμό των δασμοφορολογικών επιβαρύνσεων.

Προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.