Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκής Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

 


Μετά την κυβερνητική απόφαση για εορτασμό των Θεοφανίων χωρίς την παρουσία πιστών, αναστάτωση επικρατεί τις τελευταίες ώρες στους κόλπους της Εκκλησίας

Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε από τις αρχικές της δεσμεύσεις, που προέβλεπαν ότι ο εορτασμός των Θεοφανίων θα γινόταν όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με καθορισμένα από κοινού συμφωνηθέντα, μέτρα προστασίας της υγείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συγκαλεί εκτάκτως τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. μέσω τηλεδιάσκεψης, έπειτα από την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι ο εορτασμός των Φώτων θα τελεσθεί χωρίς την παρουσία πιστών στις Εκκλησίες.

Και αυτό το παρά το γεγονός ότι στην συμφωνία πρωθυπουργού -Αρχιεπισκόπου που είχε συμπεριληφθεί στη σχετική ΚΥΑ, προβλεπόταν η παρουσία πιστών σε αριθμό ανάλογο του μεγέθους του ναού.

Η Εκκλησία θεωρεί ότι η κυβέρνηση υπαναχώρησε, αν και από την πλευρά της τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας στις λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις οποίες δεν σημειώθηκε κανένας συνωστισμός.