Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Έργα – παρεμβάσεις στο Δελβινάκι από 16-7-2020 έως 31-12-2020

 


Τελειώνοντας το 2ο εξάμηνο του 2020 θα θέλαμε να κάνουμε μία αναφορά σε έργα – παρεμβάσεις που έγιναν στο Δελβινάκι το παραπάνω διάστημα.

Για τα έργα – παρεμβάσεις θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, τον Πρόεδρο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, όλους τους αντιδημάρχους και ιδιαιτέρως τους κ.κ. Νίκο Γαλίτση και Αριστοτέλη Βίλλη, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κώστα Τσαραώση καθώς και όσους από τους υπαλλήλους του Δήμου βοήθησαν σε θέματα του Δελβινακίου. 

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και όσους ιδιώτες βοήθησαν σε ζητήματα του χωριού μας.

Κυριότερα έργα - παρεμβάσεις, που χρήζουν ιδιαίτερης αναφοράς και χωρίς να παραβλέπουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας, είναι τα εξής:     

1.   Αντικαταστάθηκαν, με αλουμίνιο, όλες οι πόρτες και τα παράθυρα στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Δελβινακίου. Επίσης κατασκευάστηκε νέα βάση για τις δεξαμενές καυσίμων σε πιο εύχρηστη θέση από την προηγούμενη.

Και οι δύο παρεμβάσεις έγιναν με δαπάνη του Δήμου Πωγωνίου.

2.   Αντικατάσταση του φλοτέρ στη δεξαμενή που βρίσκεται κοντά στο λάκκο Ντεληγιάννη (μετά το γήπεδο). Το νερό αυτής της δεξαμενής έρχεται από το κεντρικό πηγάδι και χρησιμοποιείται από τους κτηνοτρόφους για να ποτίζουν τα ζώα τους. Η αντικατάσταση έγινε με δαπάνη του Δήμου Πωγωνίου.

3.   Καθαρίστηκαν οι αγροτικοί δρόμοι που πηγαίνουν στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις, με δαπάνη του Δήμου Πωγωνίου.

4.   Από τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Πωγωνίου βάφτηκαν πέντε (5) αίθουσες στο Γυμνάσιο Δελβινακίου.

5.   Συνεχίστηκαν οι εργασίες στο Τσελέπειο γυμναστήριο. Αποκαθηλώθηκαν τα εσωτερικά επιχρίσματα (σοβάδες) και μονώθηκαν εξωτερικά οι τοίχοι ώστε να προστατευθεί το κτίριο από την υγρασία. Οι εργασίες έγιναν με δαπάνη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου.

6.   Καθαρίστηκαν οι πηγές στο Λέπενο. Πιο συγκεκριμένα, καθαρίστηκε το τούνελ, περίπου 40 μέτρα, από τις πηγές μέχρι την υδρομάστευση. Επίσης επισκευάστηκαν, με τσιμέντο ταχεία πήξεως, κάποια σημεία του τούνελ. Οιεργασίες έγιναν εθελοντικά από χωριανό μας, τον οποίο και ευχαριστούμε. Ο ίδιος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του.

7.   Αντικαταστάθηκαν οι γιρλάντες στην πλατεία του χωριού. Η προμήθεια έγινε από τον Δήμο Πωγωνίου, οι εργασίες από τους ηλεκτρολόγους του Δήμου, ενώ το «καλαθοφόρο» όχημα παραχωρήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.

8.   Εν όψη χειμώνα, καθαρίστηκαν οι σχάρες αποχετεύσεων για τα όμβρια ύδατα, από υπαλλήλους του Δήμου Πωγωνίου.

9.   Αντικαταστάθηκε με καινούργια η στάση λεωφορείων που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού μας. Η αντικατάσταση έγινε με χορηγία από τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ και με την καθοριστική συμβολή των κτηνοτρόφων μας.

10.            Αντικαταστάθηκαν κάδοι σκουπιδιών σε διάφορα σημεία του χωριού.

11.            Δρομολογήθηκε η δημοπράτηση του Αρρεναγωγείου – Παρθεναγωγείου. Ο Δήμος Πωγωνίου δέχεται προσφορές μέχρι 8-1-2021 και θα ακολουθήσουν τα επόμενα βήματα της διαδικασίας ώστε τους επόμενους μήνες να αρχίσουν οι εργασίες.

Κλείνοντας να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, να πραγματοποιηθούν οι ευχές μας και κυρίως να έχουμε υγεία και αισιοδοξία.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Δελβινακίου

Γεώργιος  Τσώνης