Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης, μίλησε για συνωστισμό στις πλατείες: «Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους», «Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση σε κάτι λες και αντιστέκονται σε κάτι»
«Αύριο κάνουμε ένα ακόμα βήμα, περνάμε στο δεύτερο στάδιο άρσης των μέτρων, με την επανεκκίνηση επαγγελματικών δραστηριοτήτων και την επιστροφή των μαθητών της Γ Λυκείου στις σχολικές αίθουσες».
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον  συνωστισμό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες σε πλατείες.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Μπορεί τα στοιχεία να είναι πολύ καλά, αλλά είναι έτσι επειδή εφαρμόσαμε σωστά τα μέτρα», αντικατοπτρίζουν ότι κάναμε πριν από δυο εβδομάδες. Η συνέπεια και η πειθαρχία μας έφτασε σε αυτό το σημείο. Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί σε 10-15 μέρες από τώρα. Θέλω να μιλήσω για την κατάσταση στις πλατείες τις τελευταίες δύο μέρες. Κάποιοι προσπαθούν να δώσουν πολιτική διάσταση σε κάτι λες και αντιστέκονται σε κάτι. Ο ιός δεν κάνει διακρίσεις σε αριστερούς, δεξιούς κεντρώους. Αυτές οι εικόνες δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι θέλει σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που ζούμε. Τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο. Οι κανόνες υγιεινής παραμένουν το σημαντικότερο στην καθημερινότητά μας. Έτσι θα μείνουμε ασφαλείς».