Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

Νίκος Χαρδαλιάς: «Τρεις μέρες μένουν για να τελειώσουμε το πρώτο στάδιο της προσπαθείας μας»


Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης ανέφερε:
«Τρεις μέρες μένουν για να τελειώσουμε το πρώτο στάδιο της προσπαθείας μας. Κάθε μέρα που μένουμε σπίτι κάνει πιο γερά τα θεμέλια. Αύριο υποδεχόμαστε την Πρωτομαγιά. Όπως και το Πάσχα, θα περάσουμε και αυτή τη μέρα διαφορετικά. Φέτος είναι αλλιώς».
Στέλνοντας μήνυμα στα σωματεία εργαζομένων και κομμάτων, ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα τονίζοντας πως ελπίζει ότι θα σεβαστούν τη συλλογική προσπάθεια και δεν θα προχωρήσουν σε δημόσιες εκδηλώσεις ή πορείες τη μέρα της Πρωτομαγιάς.
«Έτοιμος δρόμος δεν υπάρχει, ούτε manual που θα συμβουλευτούμε. Βαδίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά για αυτό και μιλάμε για σχέδιο που μπορεί να τροποποιείται» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.
Στη συνέχεια υπενθύμισε το τρίπτυχο το οποίο πλέον οφείλουμε να ακολουθούμε. «Πρώτο μέλημα η υγεία των πολιτών, η νέα καθημερινότητα σημαίνει και νέες συνήθειες.
Χέρια πλένουμε-αποστάσεις κρατάμε-μάσκες φοράμε. Αυτό είναι το τρίπτυχο που ακολουθούμε».

Έπειτα ανακοίνωσε πως στις 20.00 το βράδυ ολοκληρώνεται η παράταση της καραντίνας του οικισμού στη Νέα Σμύρνη της Λάρισας.
Αναφορικά με τις πτήσεις επαναπατρισμού τόνισε πως από τα 159 άτομα που έφθασαν με δυο πτήσεις, βρέθηκε ένα δείγμα θετικό.
Σχετικά με τα πρόστιμα που επιβλήθησαν χθες Τετάρτη, ανακοίνωσε πως αυτά ανέρχονται στα 57 ενώ καταγράφηκαν 1.301 παραβάσεις για άσκοπη μετακίνηση. «Θέλω να χτυπήσω καμπανάκι, δεν αντιλαμβανόμαστε αυτή τη χαλάρωση» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.