Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Αυστηρά μέτρα με έλεγχο στην είσοδο σε Χατζηκώστα και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων


Έκτακτα μέτρα ύστερα από οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας παίρνουν τόσο το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όσο και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Σκοπός είναι η πρόληψη αλλά και η σωστή διαχείριση περιστατικών που φτάνουν στα νοσηλευτικά ιδρύματα με συμπτώματα που παραπέμπουν σε κορωνοιό.
Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ανακοινώθηκε ότι η πρόσβαση σε ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό θα γίνεται μόνο από την κεντρική πύλη και ύστερα από έλεγχο.
Παράλληλα περιορίζονται στο ελάχιστο τα επισκεπτήρια.
Η ανακοίνωση του νοσοκομείου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων 
«Από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και για λόγους ορθολογικής και ασφαλούς διαχείρισης της κατάστασης που έχει προκύψει αναφορικά με τον Covid-19, ανακοινώνεται ότι η πρόσβαση για ασθενείς, επισκέπτες και προσωπικό θα πραγματοποιείται, κατόπιν ελέγχου, μόνο από την Κεντρική Πύλη.
Για το λόγο αυτό έχουν τροποποιηθεί κατάλληλα και τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Συνεπώς η πρόσβαση από την πλευρά του Πανεπιστημίου (γεφυράκι) από 29-02-2020 και μέχρι νεωτέρας δεν θα είναι εφικτή.
Παρακαλούνται οι Πολίτες της περιοχής να δείξουν την κατάλληλη ευαισθησία και κατανόηση, να υπακούσουν στις υποδείξεις των υπαλλήλων και  να περιορίσουν στο ελάχιστο απαραίτητο την επίσκεψή τους στο Νοσοκομείο».

Στο νοσοκομείο Χατζηκώστα
Έκτακτα μέτρα λαμβάνει και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Έτσι η είσοδος γίνεται μόνο από μία πύλη, την κεντρική, στην οποία υπάρχει προσωπικό σε 24ωρη βάση.
Το προσωπικό ενημερώνει τους ασθενείς που φτάνουν και παίρνει ένα σύντομο ιστορικό ώστε αν διαπιστώσει ότι υπάρχει ύποπτο κρούσμα να το οδηγήσει σε ειδικό χώρο, έξω από το νοσοκομείο.
Για να εξυπηρετηθούν τέτοιου είδους ανάγκες διαμορφώθηκε χώρος στην είσοδο, στο παλιό κυλικείο, όπου οδηγούνται περιστατικά με συμπτώματα ανάλογο του επικίνδυνου ιού.
Παράλληλα περιορίζεται στο ελάχιστο το επισκεπτήριο όπως και οι συνοδοί ασθενών.