Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Χαμηλότοκα δάνεια για τους αγρότες ανακοίνωσε ο Μάκης Βορίδης


Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 2ο Συνέδριο Εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας μεταξύ των άλλων είπε:
«Μειώνουμε το κόστος παραγωγής των αγροτών εκσυγχρονίζοντας την ελληνική γεωργία», προαναγγέλλοντας τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων στους αγρότες ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο κ. Βορίδης μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Εκμηχάνισης της ελληνικής γεωργίας ανέδειξε το τεράστιο πεδίο ευκαιριών που γεννά ο εκσυγχρονισμός της ελληνικής γεωργίας και τον καθοριστικό ρόλο που πρόκειται να διαδραματίσει στο άμεσο μέλλον η εκμηχάνιση του πρωτογενούς τομέα ως μέσο ανάπτυξης για τον αγροτικό κόσμο.

Ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι μέσω αυτών των μοναδικών εργαλείων πρόκειται να διοχετευθούν στους αγρότες 600 και πλέον εκατομμύρια ευρώ με τη μορφή χαμηλότοκων δανείων. 
Εάν σε αυτά συνυπολογιστούν και τα 600 εκατομμύρια ευρώ που αφορούν τα σχέδια βελτίωσης, τότε γίνεται σαφές ότι το συνολικό ποσό που θα τεθεί στη διάθεση των αγροτών ώστε να επενδύσουν στην ελληνική γη και να συνεχίσουν να παράγουν ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών μέσα από σύγχρονες καλλιεργητικές μεθόδους με ταυτόχρονη μείωση του κόστους παραγωγής, ανέρχεται στο 1,2 δισ. ευρώ.