Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Στην παρουσίαση της Νέας Πράσινη Συμφωνίας, στις Βρυξέλλες παραβρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Βακολίδης

Στην παρουσίαση της Νέας Πράσινη Συμφωνίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες  τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, βρέθηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Βακολίδης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε συμβολικά στην καρδιά της Ευρώπης, εκεί που λαμβάνονται κάποιες από τις πιο σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή μας και παρόλα αυτά είναι η πόλη «που πάντα κοιμάται», ο οικονομικός παράδεισος των πλούσιων και η κόλαση των φτωχών, εκεί όπου ζουν και δουλεύουν για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς 30.000 άνθρωποι και άλλοι τόσοι λομπίστες, υπάλληλοι εταιρειών που τους συμβουλεύουν πίσω από κλειστές πόρτες (μια αναλογία ένα προς ένα που καταλαβαίνουμε πολύ καλά ότι δεν είναι τυχαία).
Σε αυτή την πόλη, το Μέρα25 και η Ευρωπαϊκή Άνοιξη δεσμεύτηκαν να ανοίξουν το «μαύρο κουτί» και να διαδώσουν τη Νέα Πράσινη Συμφωνία ανθρώπου, τεχνολογίας και φύσης. «Είναι απαράδεκτο να μην αποφασίζουν οι πολίτες ποιοι νομοθετούν για αυτούς, ποιοι συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Eurogroup. Να μην παρακολουθούν τις συνεδριάσεις αυτών των θεσμών και να μην έχουν πρόσβαση στα πρακτικά. Είναι απαράδεκτο να ακούμε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου να αναφέρει ότι ο Μουσολίνι έκανε κάποια καλά πράγματα, να δεχόμαστε αυτούς που γεννήθηκαν στην Ευρώπη αλλά όχι αυτούς που έρχονται από την άλλη μεριά της Μεσογείου, θεωρώντας απλώς ότι είναι άξιοι της μοίρας τους. Τέλος είναι απαράδεκτο πλέον να βγαίνει από τη γη ο πλούτος της και από την ψυχή των Ευρωπαίων η ανθρωπιά τους. Και αυτοί που δεν τα δέχονται αυτά είμαστε ΕΜΕΙΣ και ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που θα τα αλλάξουμε» τόνισε ο Γραμματέας του Μέρα25 κ. Γιάνης Βαρουφάκης.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης η ακτιβίστρια και η δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων Laura Álvarez και η ηθοποιός και ακτιβίστρια Pamela Anderson η οποία σημείωσε «Ήρθε η ώρα να βγούμε από τον μικρόκοσμό μας, να ακούσουμε άλλους τρόπους σκέψης και θα δούμε πόσα είναι αυτά που μας ενώνουν».
Κατά τα διάρκεια της εκδήλωσης στο θέατρο Bozar ελευθερώθηκαν τρία χελιδόνια. Το κόκκινο για τη δημοκρατίας, το πράσινο για το περιβάλλον και το μωβ για τη διαφορετικότητα, για να χρωματίσουν το όνειρο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης.
Με αφορμή την παρουσίαση, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Βακολίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα χελιδόνια της Ευρωπαϊκής Άνοιξης ξεκίνησαν το ταξίδι τους για να κατακτήσουν τον ευρωπαϊκό ουρανό! Ονειρευόμαστε και μπορούμε να προσφέρουμε μια νέα Ευρώπη που θα ανήκει στους πολίτες. Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη είναι η μόνη αληθινή προσπάθεια επίλυσης μιας συστημικής ευρωπαϊκής κρίσης.
Η Νέα Πράσινη Συμφωνία αποτελεί μια συνεκτική και ολοκληρωμένη δέσμη ουσιαστικών προτάσεων που αποσκοπούν να κατακτήσουν και πάλι την Ευρώπη».