Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Δήμος Πωγωνίου: Συνάντηση με τον κ. Κάρολο Παπούλια για την ίδρυση ιδρύματος στην Πωγωνιανή


Ο Δήμος Πωγωνίου προσανατολίζεται στην ίδρυση και λειτουργία ιδρύματος στην ακριτική Πωγωνιανή, με σκοπό την ανάδειξη σελίδων της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας και της προσωπικότητας του τ. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κ. Κάρολου Παπούλια.
Ο Κ. Κάρολος Παπούλιας έζησε στην ακριτική Πωγωνιανή στα μαθητικά του χρόνια και έκτοτε διατηρεί στενούς δεσμούς με το χωριό και τους κατοίκους του.
Την πρόταση κατέθεσαν στον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας ο  Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης, ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ιωάννης Λίτσας και Γρηγόρης Μποντίνης και ο Πρόεδρος της Πανπωγωνησιακής Ένωσης κ. Γρηγόρης Άρμπυρος σε φιλική συνάντηση που είχαν μαζί του στο γραφείο του, στην Αθήνα, την περασμένη Δευτέρα.
 Ο κ. Κάρολος Παπούλιας ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόταση, δίνοντας το πράσινο φως για την έναρξη διαδικασιών υλοποίησή της.
«Η λειτουργία Ιδρύματος για τον κύριο Κάρολο Παπούλια είναι θέμα που απασχολεί χρόνια την τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά τον καλύτερο τρόπο για να τιμήσει τον ίδιο για τη σημαντική πορεία του στην ελληνική πολιτική ζωή αλλά και για την αξιοποίηση της πολιτικής και πνευματικής του κληρονομιάς στην μελλοντική της πορεία», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Αντιδήμαρχος κ. Στυλιανός Κουκουλάρης.
Ως έδρα του Ιδρύματος προτάθηκαν ιστορικά κτίρια της Πωγωνιανής, που παραμένουν αναξιοποίητα, και συμφωνήθηκε η εφεξής συνεργασία για την προώθηση και την έναρξη όλων των εργασιών.
Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν οι προοπτικές και οι δυνατότητες του Πωγωνίου, σε κλίμα αισιοδοξίας και σε πείσμα της δύσκολης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας.  
Ο Πρόεδρος κ. Κάρολος Παπούλιας, ρώτησε κι έμαθε τα νέα χωριανών και φίλων του υπογραμμίζοντας, με το μοναδικό του τρόπο, το δέσιμο και την αγάπη του, για τον τόπου που μεγάλωσε.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ