Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών Τέρενς Κουίκ στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα


Τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στον Ελαιώνα επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, μαζί με Ομογενείς φοιτητές από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον Καναδά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Ο κ. Κουίκ, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό που παιδιά του απόδημου Ελληνισμού των ΗΠΑ και του Καναδά, παιδιά δεύτερης γενιάς Ελλήνων που έφυγαν και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ήρθαν να δουν παιδιά άλλων μεταναστών και προσφύγων, αυτά που έφυγαν από τη φρίκη του πολέμου, από πόλεις κατεστραμμένες. Χαίρομαι επίσης που ήρθαν κι αμερικανάκια από πανεπιστήμια των ΗΠΑ όπως το Boston University ή από τη Φλόριντα, κι είδαν, ότι η Ελλάδα ξέρει να συμπεριφέρεται με ανθρωπιά και με αλληλεγγύη σε όλες αυτές τις οικογένειες που ψάχνουν να βρουν ένα καλύτερο μέλλον».
Καταλήγοντας σημείωσε: «Είμαι περήφανος που η Ελλάδα συμπεριφέρεται έτσι και χαίρομαι ιδιαίτερα που με τη βοήθεια της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού καταφέραμε να κάνουμε σήμερα αυτή την επίσκεψη στις δομές φιλοξενίας στον Ελαιώνα». Οι φοιτητές περιηγήθηκαν στους χώρους των δομών φιλοξενίας, συνομίλησαν με τον Υφυπουργό Εξωτερικών και παρακολούθησαν βίντεο από τη γιορτή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες στον Ελαιώνα και συμμετείχαν εκατοντάδες παιδιά Ελλήνων, προσφύγων και μεταναστών, γονείς και εκπαιδευτικοί από 15 σχολεία της Αθήνας».