Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος: Πρόσκληση σε τακτική Γ.Σ. την Κυριακή 1 Απριλίου 2018


Αρ. πρωτ. 3263     Αθήνα  27-2-2018
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Προς
τα Σωματεία μέλη της Π.Σ.Ε.
(Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια
 Ομοσπονδίες-Ενώσεις-Σύλλογοι -Αδελφότητες)
Υπόψιν Προέδρου και Δ.Σ.
Για ενημέρωση των αντιπροσώπων στην Π.Σ.Ε.


ΘΕΜΑ: ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΏΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Π.Σ.Ε.
              

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

        Με την πρόσκληση (αρ. πρωτ. 3262 ) καλούμε τους αντιπροσώπους των σωματείων - μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  σε Ετήσια Τακτική Απολογιστική   Γενική Συνέλευση στις  25  Μαρτίου 2018  και ώρα 9 π.μ. ,στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Κλεισθένους 15 7ος όροφος, Αθήνα).
      Η προσέλευση και η νομιμοποίηση των αντιπροσώπων θα αρχίσει στις 9.00 π.μ. και η έναρξη των εργασιών της Γ. Σ. στις 10π.μ.
Προσοχή: Προς αποφυγήν ταλαιπωρίας και επειδή είναι βέβαιο ότι στην πρώτη συνέλευση ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΑΡΤΙΑ καλούνται τα μέλη να έρθουν την
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 9π.μ.
στον ίδιο ως άνω τόπο

          Σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού της ΠΣΕ:
«Κάθε σωματείο πρωτοβάθμιο ή δευτεροβάθμιο ανεξάρτητα από τη δύναμή του εκλέγει ή ορίζει νόμιμα έως τρία μέλη ως αντιπροσώπους για την Συνομοσπονδία εκ των οποίων συστήνεται το ένα τουλάχιστον να είναι μέλος του Δ. Σ. της οργάνωσής του.
Η παραπάνω εκπροσώπηση των μελών της Συνομοσπονδίας με περισσότερους από ένα (1) αντιπροσώπους είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωσή τους.
          Οι αντιπρόσωποι πρέπει να είναι μέλη των Σωματείων και να έχουν εκλεγεί προς τούτο σύμφωνα με το καταστατικό τους…
          Για τη νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, πρέπει να προσκομίζεται στη Συνομοσπονδία, μέχρι την προπαραμονή της Συνέλευσης αντίγραφο του πρακτικού της τελευταίας Γ. Σ. του Σωματείου - μέλους από το οποίο θα προκύπτει, η συνδρομή των προϋποθέσεων του παρόντος άρθρου. Τα μέλη τα οποία έχουν την έδρα τους έξω από τον Νομό Αττικής, μπορούν να νομιμοποιούνται και κατά την ημέρα της Συνέλευσης….»
Δηλαδή πρέπει να προσκομιστούν στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε. τις εργάσιμες ώρες μέχρι την Παρασκευή 23/3/2018:
α) Αντίγραφο πρακτικού της τελευταίας εκλογικής Γ.Σ. του σωματείου-μέλους, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα, στο οποίο να αναφέρονται τόπος και χρόνος διεξαγωγής της Γ. Σ., ο αριθμός των ταμειακά εντάξει μελών και ο αριθμός των παρισταμένων, τα θέματα της Η. Δ. καθώς και η διάρκεια θητείας του Δ.Σ. και των αντιπροσώπων που εκλέχτηκαν σε αυτή τη Γ. Σ.
β) Συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. (με πλήρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα)
γ) Κατάσταση αντιπροσώπων (με πλήρεις διευθύνσεις και τηλέφωνα)
Επίσης τα σωματεία – μέλη, για να λάβουν μέρος στη ΓΣ πρέπει να είναι οικονομικά ενήμερα κατά την ημέρα της ΓΣ. Ως οικονομική τακτοποίηση θεωρείται η εξόφληση των συνδρομών μέχρι και του προηγούμενου έτους δηλ. και του έτους 2017. Η οικονομική τακτοποίηση μπορεί να γίνει και την ίδια μέρα της Γ.Σ.
Για τη διευκόλυνσή σας συναποστέλλουμε έντυπο απόσπασμα πρακτικού και μηχανογραφικό δελτίο για να το συμπληρώσετε και να το προσκομίσετε στη Γραμματεία της Π.Σ.Ε. μέχρι την οριζόμενη ημερομηνία.
                        
Με πατριωτικούς  χαιρετισμούς
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος    Ο Γεν. Γραμματέας  
  

Γιώργος Δόσης   Κώστας Γαβριήλ