Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Ηλία Γκεσούλη

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενημερωθέν για τον αδόκητο θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου Ηλία Γκεσούλη, συνήλθε εκτάκτως και ομόφωνα, αφού εξήρε το ήθος  και τη συνεισφορά του στο έργο της Αυτοδιοίκησης αποφάσισε τα εξής:
1.      Να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.
2.      Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία.
3.      Να καταθέσει στεφάνι στη μνήμη του.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

***
Ηλίας Γκεσούλης
Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 66 ετών, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Γκεσούλης, έπειτα από  μάχη με τον καρκίνο.
Ο Ηλίας Γκεσούλης κατάγονταν από τα Πράμαντα Ιωαννίνων. 
Ήταν  το έβδομο από τα δέκα παιδιά του Χρήστου και της Χριστίνας Γκεσούλη, οικογένειας μετακινούμενων κτηνοτρόφων.
Γεννήθηκε στη Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας το 1952.
Λόγω των συνθηκών που επέβαλαν οι ανάγκες της κτηνοτροφίας μεγάλωσε στην Πράμαντα και στην Αγιά Πρέβεζας. Αποφοίτησε από το Λύκειο Πάργας το 1970.
Από το 1970 έως και το 1972 μεταναστεύει και εργάζεται στη Δυτική Γερμανία. Ζούσε μόνιμα στα Γιάννενα από το 1975.
Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Ντάφλου, συνταξιούχο υπάλληλο του Πανεπιστημίου, με την οποία είχε αποκτήσει δύο κόρες την Αθηνά, Χημικό και τη Βάσια, Πολιτικό Μηχανικό. Ήταν  συνταξιούχος διοικητικός υπάλληλος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Από το 1977 χρονιά που διορίζεται στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μέχρι και το 1998 δούλεψε ως διοικητικό προσωπικό στη γραμματεία της Ιατρικής Σχολής, ενώ από το 1998 αναλαμβάνει προϊστάμενος γραμματείας στο νεοσύστατο τότε τμήμα των Οικονομικών Επιστημών.
Το 2011 συνταξιοδοτείται.
Ο Ηλίας Γκεσούλης είναι γνωστός για την πολιτική και συνδικαλιστική του δράση στο νομό. Μέλος του ΚΚΕ από το 1978 έως και το 2012, το οποίο υπηρέτησε από όλες τις στελεχικές θέσεις στην Οργάνωση των Ιωαννίνων, ακόμη και από αυτή του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Από το 1978 έως και το 1980 μέλος του Διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Ηπειρωτικού Θεάτρου (Ο.Η.Θ.).
Υπήρξε για σειρά ετών πρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των εργαζομένων στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωπος τους στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Το 2003 αρχίζει να ασχολείται ενεργά με το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Από το 2003 έως και το 2010 είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πραμάντων.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ιωαννίνων, καθώς και εκπρόσωπος στη γενική Συνέλευση της ΚΕΔΚΕ.

Είχε  επίσης διατελέσει νομαρχιακός σύμβουλος τη χρονιά 1995-1996 και ήταν μέλος του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.