Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Η Δήμητρα Γαλάνη, η ιδιαίτερη κουλτούρα της Πρέβεζας και οι ΤΑΚΙΜ, που δημιούργησε ο Πρεβεζάνος Θωμάς Κωνσταντίνου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Στις 30 Ιανουαρίου 2018,  ώρα 20.30' θα φιλοξενηθεί στο Μέγαρο Μουσικής, μία ξεχωριστή γέφυρα μουσικών, πολιτισμών και ηλικιών με συνδετικό κρίκο την σπουδαία ερμηνεύτρια Δήμητρα Γαλάνη. Η κορυφαία τραγουδίστρια μαζί με τους Chronos Project ( το Chronos project είναι η αποτύπωση σε ακουστική και οπτική μορφή της συνάντησης της Δήμητρας Γαλάνη με τέσσερις εξαιρετικούς Έλληνες μουσικούς, με κεντρικό άξονα 10 τραγούδια που έχουν γράψει μεγάλοι δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες. 
Οι ενορχηστρώσεις της ομάδας αυτών των μουσικών αναδεικνύουν τις επιρροές της ελληνικής μουσικής από την Ανατολή και τη Δύση. 
Ο Πέτρος Κλαμπάνης στο κοντραμπάσο, ο Θωμάς Κωνσταντίνου στο ούτι, λαούτο και κιθάρα, ο Σπύρος Μάνεσης στο πιάνο, ο Χρήστος Ραφαηλίδης στο βιμπράφωνο γίνονται ένα «σώμα» με την Δήμητρα Γαλάνη που είναι η «κορυφαία αυτού του χορού») και τους TAKIM φέρνουν την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική της Ελλάδας, της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο στο Μέγαρο. 

Οι ΤΑΚΙΜ, δημιούργημα του Πρεβεζάνου λαουτιέρη και τραγουδιστή Θωμά Κωνσταντίου, που είναι γιός του τραγουδιστή Γιαννάκη Κωνσταντίνου, από τα Δεσποτικά Πρέβεζας,  θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο.
Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.
Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως μια προσπάθεια αναβίωσης του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη, όπου Έλληνες, Τούρκοι, Αρμένιοι και Εβραίοι μουσικοί συνυπήρχαν μουσικά.
Έξι από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες της ελληνικής δημοτικής μουσικής συμπράττουν στο δυναμικό συγκρότημα των ΤΑΚΙΜ, με τον Γιαννιώτη Αλέξανδρο Αρκαδόπουλο στο κλαρίνο και μας προσκαλούν στο γοητευτικό μουσικό ταξίδι του Ελληνισμού μέσα στο χρόνο, μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας!