Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Τα ηπειρώτικα κάλαντα στη Λυδία Κονιόρδου, έψαλε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα στην Υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου έψαλε σήμερα Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017, το πρωί  η χορωδία παραδοσιακής μουσικής της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδία Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, στο κεντρικό κτίριο του Υπουργείου, Μπουμπουλίνας 22, Εξάρχεια.
Η Λυδία Κονιόρδου συνοδευόμενη από τους στενούς της συνεργάτες, αλλά και του μεγαλύτερου αριθμού των εργαζομένων στο κτίριο της Μπουμπουλίνας, σε κλίμα ευφορίας, ενόψει αναμενομένων ευνοϊκών εξελίξεων για τη κατασκευή του γεφυριού της Πλάκας, που είναι κύρια ευθύνη του Υπουργείου της, υποδέχθηκε τους Απόδημους Ηπειρώτες για να της ψάλουν τα χριστουγεννιάτικα ηπειρώτικα παραδοσιακά κάλαντα.
Πλέον τούτου, η Υπουργός Πολιτισμού, έχει προσωπική γνωριμία με τους περισσότερους, από τα μέλη του  Δ.Σ. της ηπειρώτικης αποδημικής οργάνωσης, καθόσον στην περισυνή Πίτα του Ηπειρώτη παρέμεινε και παρακολούθησε όλο το πρόγραμμα της εκδήλωσης, αλλά και εξ αιτίας του γεγονότος ότι πολλά μέλη του Δ. Σ. της ΠΣΕ, την έχουν συναντήσει και ανταλλάξει απόψεις, για την ολοκλήρωση του γεφυριού της Πλάκας.
Μεταξύ του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση και της  Υπουργού Πολιτισμού αντηλλάγησαν δώρα ενόψει των γιορτινών ημερών.
''Να είστε κοντά στις πολιτιστικές οργανώσεις που όχι μόνο διασώζουν, αλλά και παράγουν πολιτισμό, αλλά και επί υπουργείας σας να εγκαινιαστεί η αναστηλωμένη νέα γέφυρα της Πλάκας, στον Άραχθο'', ευχήθηκε στην Υπουργό, ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Δόσης, δωρίζοντας της ένα βιβλίο για το ηρωϊκό Σούλι, επισημαίνοντας στη Λυδία Κονιόρδου πως «από εσάς περιμένουμε πολλά και πάνω απ΄ όλα, να θεσμοθετηθεί ένας κανόνας ενιαίας χρηματοδότητης των μεγάλων αποδημικών οργανώσεων, που παράγουν έργο».
«Οι Ηπειρώτες είναι υπερήφανος λαός, που έχει πάντα ψηλά το κεφάλι», τόνισε η Λυδία Κονιόρδου και ευχήθηκε ''η χρονιά που έρχεται να ειναι χρονιά αξιοπρέπειας και αισιοδοξίας, αλλά και χρονιά που θα εγκαινιαστεί η αναστήλωση του γεφυριού της Πλάκας, του οποίου οι εργασίες, έχουν προχωρήσει αρκετά και παράλληλα θα της δοθεί η δυνατότητα παραπέρα οικονομικής ενίσχυσης της ΠΣΕ ''.
Την χορωδία παραδοσιακής μουσικής της ΠΣΕ που διεύθυνε ο μαέστρος Βαγγέλης Κώτσου συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης, ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, ο γενικός γραμματέας Κώστας Γαβριήλ, ο Έφορος Πολιτισμού Κώστας Μάτσιας, ο Έφορος Τύπου Αντώνης Κοντός και τα μέλη του Δ.Σ. Ελευθερία Σιαμέτη και Μαίρη Καραγιώργιου
Μουσικά την χορωδία υποστήριξε η κομπανία των ''Λαλητάδων'' του εξαίρετου κλαρινίστα από τα Τζουμέρκα Δημήτρη Ρίζου.
Η Χορωδία αφού έψαλε τα παραδοσιακά ηπειρώτικα κάλαντα, τραγούδησε σκοπούς της Ηπείρου και στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας που συνόδευαν οι χοροδιδάσκαλοι Βαρβάρα Μπότσαρη και Θοδωρής Μπότσαρης, υπό τους ήχους της κομπανίας των  ''Λαλητάδων'', απέδωσαν ηπειρώτικους χορούς.
Τους συνόδευσαν στο χορό τόσο η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ, όσο και εργαζόμενοι του Υπουργείου.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Υπουργός χαιρέτησε έναν προς ένα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΣΕ, τα μέλη της Χορωδίας, τα μέλη της κομπανίας των ''Λαλητάδων'' και τα μέλη του χορευτικού του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας, ανταλλάσσοντας  μαζί τους απόψεις, για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. 
Οι περισσότεροι από τα μέλη της χορωδίας είπαν στη Λυδία Κονιόρδου ότι ''στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, την περιμένουν στο ΣΕΦ στη ''Πίτα του Ηπειρώτη''.
Προσφέρθηκαν σε όλους εδέσματα και ηπειρώτικα γλυκίσματα των ημερών.

Και του χρόνου.