Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει και διαμαρτύρεται για την εκδίωξη της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας

Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος καταγγέλλει τη μεθοδευμένη εκδίωξη των Ελλήνων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας από τις πατρογονικές τους εστίες με κατεδαφίσεις σπιτιών και υφαρπαγές των περιουσιών τους.
Η ύψιστη ευρωπαϊκή αξία, ο σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας που αποτελεί βασικό θεμέλιο στον πολιτισμένο κόσμο γκρεμίζεται και καταρρακώνεται στην Αλβανία, στη Χειμάρα και σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος διαμαρτύρεται για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου και καταδικάζει τακτικές στη γειτονική Αλβανία με δυνάμεις καταστολής και σιδηρόφρακτους εργολάβους, που με προκλητικό, παράνομο τρόπο και με καθεστωτική απολυταρχική συμπεριφορά προχωρούν σε σχέδιο εκδίωξης των Ελλήνων της Αλβανίας.
Τα Δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και η εφαρμογή τους στην Αλβανία είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ομαλή πορεία των ελληνοαλβανικών σχέσεων και για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στέκεται δίπλα και αλληλέγγυα στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα.


Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ