.

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Κιβωτός του Κόσμου: Πρόσκληση σε εγκαίνια

Το νέο Κέντρο Φροντίδας και Προστασίας μητέρας και παιδιού προάγει τον πολιτισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη κι αποτελεί συνέχεια του πολυετούς έργου της Κιβωτού του Κόσμου. Βρίσκεται σε μια δύσκολη περιοχή της Αθήνας στον Κολωνό κι αποκτήθηκε με τη συμβολή των συνανθρώπων μας και την ευγενή και συγκινητική χορηγία των παιδιών του Ράδιο Άρβυλα Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά, Χρήστου Κιούση και Στάθη Παναγιωτόπουλου.
Χρειάστηκαν οι κόποι και οι θυσίες τεσσάρων ολόκληρων ετών, προκειμένου να γεννηθεί αυτό το ζωντανό κύτταρο χαράς δημιουργίας και πολιτισμού, σημείο αναφοράς και αναβάθμισης όλης της περιοχής.
Το νέο μας εγχείρημα θα αποτελεί κοινωνικό αγαθό για την περιοχή της Αθήνας, καθώς θα είναι σε θέση να προστατεύσει, να καθοδηγήσει και να προσφέρει στέγη σε νέες ή εμπερίστατες μητέρες που χρήζουν κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, προκειμένου να σταθούν στα πόδια τους και να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια οι ίδιες τα παιδιά τους.
Σε μια εποχή δύσκολη, που οι συνάνθρωποί μας χρειάζονται τη βοήθειά μας, θα ανακουφίσει σημαντικό μέρος αναξιοπαθούντος πληθυσμού, θα βοηθήσει παιδιά να παραμείνουν στο σχολείο, να μορφωθούν και να βρουν εργασία.