Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Με επιτυχία η εκδήλωση ενημέρωσης για την πρόληψη ιατρικών παθήσεων ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων

Φωτό: Βαγγέλης Γιωτόπουλος
Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων της δημοτικής ενότητας Κατσανοχωρίων ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ενημέρωσης με θέμα «Πρόληψη Ιατρικών Παθήσεων», που διοργάνωσαν την Κυριακή 7 Μαΐου ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατσανοχωρίων, στον χώρο του Κέντρου, στο πρώην δημοτικό σχολείο Πλαίσιας-Καλεντζίου. Μια ομάδα γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, υπό τον συντονισμό του επίκουρου καθηγητή Καρδιολογίας, πρώην προέδρου της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανου Φούσα, ανέπτυξαν μια σειρά από θέματα σε σχέση με την πρόληψη και αντιμετώπιση ιατρικών παθήσεων, ενώ απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις και έλυσαν απορίες.
Μεταξύ των γιατρών που συμμετείχαν στην εκδήλωση ενημέρωσης, ήταν και η αλλεργιολόγος Ευθαλία Στεφανάκη, με καταγωγή από το Καλέντζι.
Στον χώρο έγιναν και οφθαλμολογικές εξετάσεις και υπέρηχος καρδιάς.
Το παρών στην εκδήλωση, απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς, έδωσαν ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βαγγέλης Γιωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για τη Δ.Ε. Κατσανοχωρίων Δημήτρης Τσιλογιάννης και ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Καραμπίνας, ενώ καλωσόρισμα απηύθυνε και το μέλος του Κέντρου Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κατσανοχωρίων Γιάννης Πατερούσης.

Ο κ. Φούσας τόνισε τη σημασία των ενημερωτικών εκδηλώσεων για την πρόληψη νοσημάτων, ενώ ευχαρίστησε τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου για την άριστη φιλοξενία και την πρωτοβουλία που είχαν. 
Από την πλευρά της, η δημοτική αρχή εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όλη την ιατρική ομάδα που αφιλοκερδώς συμμετείχε, καθώς και ιδιαίτερα τον κ. Φούσα, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και συντόνισε την όλη εκδήλωση, εκφράζοντας την ευχή να υπάρξει και συνέχεια στο άμεσο μέλλον.