Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Γιάννης Καραγιάννης: Μεταστέγαση και ενίσχυση του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας

Ο βουλευτής Ιωαννίνων Γιάννης Καραγιάννης, κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, επιστολή του δημάρχου Ζίτσας με την οποία προτείνει τη μεταστέγαση του ΕΠΑ.Λ. Βροσίνας και την ενίσχυσή του με νέες ειδικότητες.
Με την επιστολή του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, ενημερώνει πως σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Επαγγελματικού Λυκείου Βροσίνας, αναζητούνται το τελευταίο διάστημα τρόποι ανάσχεσης της φθίνουσας πορείας του σχολείου και αναβάθμισης της παρεχόμενης εκπαίδευσης προκειμένου να προσφέρει στους μαθητές του διεξόδους στην αγορά εργασίας της περιοχής.

Έτσι, προτείνει τη μεταστέγαση του ΕΠΑ.Λ., από την Τ.Κ. Βροσίνας στο κτίριο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου της Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, που είναι πιο εύκολα προσεγγίσιμο για εκείνους τους μαθητές που προέρχονται από τους όμορους Δήμους Πωγωνίου και Ζαγορίου και παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη δημιουργίας νέων ειδικοτήτων που συνδέονται άμεσα με την πρωτογενή παραγωγή και τη μεταποίηση, με στόχο η σχολική μονάδα να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών και να τους προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης στις προαναφερθείσες  αγροτικές περιοχές.