Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Πάνος Καμμένος: Εκκαθάριση εν λειτουργία και διαχειριστής στην Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου

Καταλυτική η επίσκεψη του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην παραμεθόριο περιοχή της Ηπείρου στα ελληνοαλβανικά σύνορα, την Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου 2016.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το φυλάκιο στη Μολυβδοσκέπαστη συνοδεία της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ παράλληλα προσκύνησε στην εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και στην Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης, παρόντων των τοπικών ιεραρχών.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, από τη Μολυβδοσκέπαστη ανέφερε ότι θα δοθεί σύντομα λύση, στο θέμα της Μεταλλουργικής.
Ο κ. Καμμένος ανέφερε: «Οι διαδικασίες για τον εκκαθαριστή έχουν μπει μπροστά ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η νέα μορφή λειτουργίας της Μεταλλουργικής».
Ο κ. Καμμένος συμπλήρωσε ότι δεν θα πρέπει να ανησυχούν ούτε οι κάτοικοι αλλά ούτε και οι εργαζόμενοι για την πορεία και το μέλλον της, καθώς διασφαλίζονται με τις συμβάσεις που ήδη έχουν υπογραφεί και έχουν διάρκεια αρκετών ετών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτό που δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα, είναι το σκέλος της μονάδας που παράγει κάλυκες για την αμυντική βιομηχανία της χώρας και πολύ λιγότερο η γραμμή που κόβει τα κέρματα του ευρώ, καθώς δεν θεωρείται ανταγωνιστική.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Πωγωνίου, στην οποία μετείχαν δύο αντιδήμαρχοι και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης,  συζήτησε τον κ. Καμμένο το θέμα της λειτουργίας της Μεταλλουργικής, αλλά έδειξαν ότι δεν ικανοποιούνται από τις απαντήσεις που έλαβαν από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.