Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016

Αντι...δρώ: 6η Δράση - Ανοιχτή Επιστολή


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοιχτή Επιστολή
Προς τον Νομικό Κόσμο
ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΣΤΕ!
Η ταραγμένη περίοδος που διανύουμε θα περάσει. Αυτοί που σήμερα κυβερνούν και φαίνονται δυνατοί, αύριο θα είναι ασήμαντοι, όπως σήμερα είναι ασήμαντοι αυτοί που κυβερνούσαν πριν. Το ίδιο έγινε και σε άλλες ταραγμένες περιόδους της χώρας (Χούντα, Εμφύλιος, Κατοχή). 
Εκείνο που θα μείνει όμως για τον καθένα μας, είναι τι στάση κράτησε ο ίδιος. Με ποιανού το μέρος ήταν ή αν δεν πήρε καθόλου θέση.  Όσοι μείνουμε ουδέτεροι, όταν μας ρωτήσουν τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, θα βρούμε πολλές δικαιολογίες γιατί δεν κάναμε τίποτα αλλά να είστε σίγουροι ότι δεν θα είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Όπως δεν θα είναι υπερήφανα και τα παιδιά μας, για μας.
Όσοι πάρουμε θέση θα κριθούμε. Ποιος βοήθησε το καθεστώς και ποιος αντέδρασε. Ο καθένας από τη θέση του και από το πόστο του. Ο καθένας με τις δυνάμεις του και με τον τρόπο του. Άλλοι λοιπόν θα μείνουν ως ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ και άλλοι ως ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ.
Σήμερα, στο θέμα των πλειστηριασμών, ο νομικός κόσμος της χώρας έχει την ευκαιρία να πάρει θέση. Όχι φυσικά η διορισμένη ηγεσία, αλλά οι ενώσεις και οι σύλλογοι, ο μέσος δικαστής και εισαγγελέας, ο μαχόμενος δικηγόρος, συμβολαιογράφος, δικαστικός επιμελητής.  
Σήμερα ο νομικός κόσμος της χώρας έχει την ευκαιρία να σταματήσει την ισοπέδωση και τον ξεριζωμό των απλών ανθρώπων από τα σπίτια και τις περιουσίες τους.
Σήμερα ο νομικός κόσμος της χώρας έχει τη δυνατότητα να απαιτήσει από την Πολιτεία το αυτονόητο: πρώτα να ξεχωρίσει τον απατεώνα από τον νοικοκύρη και μετά να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς.
Σήμερα ο νομικός κόσμος της χώρας συλλογικά, αλλά και ατομικά ο καθένας, μπορεί να τοποθετήσει τον εαυτό του στους ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ή στους ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ κι αναλόγως θα κοιτάξει αύριο στα μάτια την κοινωνία, τα παιδιά του και τον εαυτό του.
ΜΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΕΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ! 

ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ! Ο καθένας όπως μπορεί, λίγο ή πολύ, φανερά ή σιωπηλά.