Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Περιφέρεια Ηπείρου: Εντάχθηκε στο Ε.Π. "΄Ηπειρος 2014-2020" η συνέχιση λειτουργίας των ΚΗΦΗ Φιλιατών και πρ. Δήμου Παμβώτιδος

Υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη δύο ακόμη αποφάσεις ένταξης συνέχισης λειτουργίας Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Ε.Π. «Ήπειρος» 2014-2020. Πρόκειται για τα ΚΗΦΗ Δήμου Φιλιατών και πρώην Δήμου Παμβώτιδας.
 Ειδικότερα, στο Ε.Π. «Ήπειρος» εντάσσονται οι πράξεις:
Ø  «Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) Δήμου Φιλιατών», προϋπολογισμού 157.398,08 ευρώ
Το έργο έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση λειτουργίας για ένα έτος, των Κ.Η.Φ.Η. Κεστρίνης και Φιλιατών. 
Πρόκειται για δύο δομές που λειτουργούν στο Δήμο Φιλιατών και συγκεκριμένα στη Τοπική Κοινότητα Κεστρίνης και στη Δημοτική Κοινότητα Φιλιατών, σε κτίρια κατάλληλα διαμορφωμένα για 30 ωφελούμενους συνολικά (15 ωφελούμενους το κάθε Κ.Η.Φ.Η.). 


Η χρηματοδότηση της πράξης αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.). Το έργο θα χρηματοδοτήσει εκτός από τη μισθοδοσία του προσωπικού (υφιστάμενου και νέου) και δαπάνες λειτουργίας των ΚΗΦΗ με το 30% επί των άμεσων δαπανών που είναι η μισθοδοσία του προσωπικού.
 Ø  «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων για τον πρώην Δήμο Παμβώτιδας», προϋπολογισμού 113,182.37 ευρώ
 Το έργο που θα υλοποιηθεί έχει ως αντικείμενο τη συνέχιση της λειτουργίας για ένα έτος, του ΚΗΦH της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Η Μέριμνα» Πρόκειται για μία δομή που λειτουργεί στον Κατσικά του δήμου Ιωαννιτών σε παραχωρημένο κτίριο κατάλληλα διαμορφωμένο για 30 ωφελούμενους. 
Η χρηματοδότηση της πράξης αφορά την μισθοδοσία του υφιστάμενου προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ) για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και ενός εξωτερικού συνεργάτη, καθώς και τις δαπάνες λειτουργίας ως 30% επί των άμεσων δαπανών του προσωπικού.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr