Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ευχές από τον Γιάννη Στέφο για τη νέα σχολική χρονιά

Ο βουλευτής Ιωαννίνων, Γιάννης Στέφος, με ανακοίνωση του εξέφρασε τις θερμές ευχές του για τη νέα σχολική χρονιά, κάνοντας μάλιστα και έναν απολογισμό των αλλαγών που έγιναν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:
«Ο John Dewey είχε πει ότι η εκπαίδευση είναι ένας τρόπος ζωής κι όχι προετοιμασία για έναν τρόπο ζωής. Η νέα σχολική χρονιά ας είναι για τους μαθητές αυτό ακριβώς: μια χρονιά εύφορη, ευχάριστη, μια χρονιά δημιουργικής οικοδόμησης της γνώσης. Ας είναι για τους εκπαιδευτικούς μια χρονιά εποικοδομητική, γόνιμη και δημιουργική. Ας είναι και για τους γονείς μια χρονιά καλής συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους.
Αυτή η νέα χρονιά ξεκινά με όλες τις προϋποθέσεις ομαλότητας όπως με διαβεβαίωσαν στην τελευταία μας συνάντηση οι διευθυντές εκπαίδευσης του νομού και της περιφέρειας. Επίσης αυτή η νέα χρονιά σηματοδοτείται από την εφαρμογή αλλαγών και καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα με σκοπό την αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης και τη δημιουργία ενός σχολείου ισότητας και ποιότητας. Δημιουργείται ένα νέου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο, καταργούνται πολλές και ανώφελες εξετάσεις στη δευτεροβάθμια, δημιουργούνται νέα τμήματα ένταξης, αναβαθμίζονται τα ΕΠΑΛ και γενικά καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει μια συνολική παρέμβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται χρόνος και αγώνας για να εμπεδωθούν αυτές οι αλλαγές από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Όλοι μαζί θα πρέπει να δούμε τα θετικά και τα αρνητικά που θα δημιουργηθούν μέσα από την εφαρμογή αυτών των καινοτομιών και όλοι μαζί πρέπει να συζητήσουμε με ανοιχτό πνεύμα και διάθεση για συνεργασία τυχόν αδυναμίες και νέες ανάγκες που θα προκύψουν.
Ως συνάδελφος, ξέρετε ότι θα με έχετε πάντα στο πλευρό σας στον καθημερινό αγώνα που δίνετε όλοι -μαθητές, συνάδελφοι και γονείς- για ένα καλύτερο σχολείο, για μια κοινωνία με περισσότερη δημοκρατία, ανεκτικότητα, αλληλεγγύη και σεβασμό.

Καλή σχολική χρονιά».