Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ λόγω της ψήφισης του ασφαλιστικού

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή σε συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια «στον οδοστρωτήρα του Ασφαλιστικού και του Φορολογικού», ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Τετραήμερη πανελλαδική απεργία από την Παρασκευή, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η ΠΝΟ.
Τη συμμετοχή των δημοσιογράφων στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών.

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα και η ΓΕΝΟΠ (Παρασκευή και Σάββατο), ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. 
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.