Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΕΝΕΣΙΣ: Εκδήλωση κατά του bullying, τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων

Εκδήλωση του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ κατά του Bullying

          Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Bullying), οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ αναλαμβάνουν δράση κατά του Bullying και μέσα από εικαστικές δημιουργίες, θεατρικά σκετς και χορευτικά δρώμενα και συγγραφή ποιημάτων για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους, θα αναδείξουν όλες τις πτυχές του προβλήματος αλλά και θα προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης της σύγχρονης κοινωνικής μάστιγας του σχολικού εκφοβισμού.
          Για το λόγο αυτό, το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ, πραγματοποιεί Εκδήλωση με εισηγητή τον Καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου, κ. Γιώργο Νικολάου, με θέμα: «Cyberbullying και εθισμός στα videogames. Μια νέα μορφή εκφοβισμού. Πρόληψη και αντιμετώπιση». Στη συγκεκριμένη Εκδήλωση οι μαθητές θα παρουσιάσουν τις καλλιτεχνικές και λογοτεχνικές δημιουργίες τους και θα περάσουν το μήνυμα, ότι θα πρέπει όλοι μας να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά αλλά και κυρίως να αποτρέπουμε τέτοιου είδους δυσάρεστες συμπεριοφορές.
          Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 19:00, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου στη Δουρούτη Ιωαννίνων.