Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Εξιχνιάστηκαν άμεσα μία υπόθεση κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων στην Κρύα και την Πεδινή Ιωαννίνων

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία υπόθεση κλοπής και δύο απόπειρες κλοπής, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ιδιοκτητών καταστημάτων, που έγιναν χθες (15.01.2016) το μεσημέρι στην Κρύα και την Πεδινή Ιωαννίνων.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες το μεσημέρι στην Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, τέσσερις ημεδαποί Ρομά, δύο άνδρες, ηλικίας 48 και 44 ετών και δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι χθες το μεσημέρι οι τέσσερις δράστες μετέβησαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο σε κατάστημα στην Κρύα Ιωαννίνων και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο.
Στο πλαίσιο των ερευνών διαπιστώθηκε ότι οι τέσσερις δράστες νωρίτερα την ίδια ημέρα είχαν μεταβεί σε άλλα δύο καταστήματα στην Πεδινή Ιωαννίνων, όπου με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικά ποσά, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τους ιδιοκτήτες και τράπηκαν σε φυγή.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ και (30) λίρες Αγγλίας, ενώ κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.
Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.