Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

28η Οκτωβρίου 1940

Γράφει η Νανά Ζαφειροπούλου

Καλημέρα Ελλάδα, καλημέρα Έλληνες, χρόνια πολλά!!!
Σηκώστε ψηλά την γαλανόλευκη να κυματίζει με καμάρι.
Η 28η Οκτωβρίου είναι η μέρα, που γράφτηκε στην ιστορία για το ηρωικό «ΟΧΙ» της Ελλάδας στον Μουσολίνι.
Είναι η μέρα που Ιταλική κυβέρνηση απέστειλε στην Ελλάδα τελεσίγραφο με το οποίο και απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία της Ελλάδος.
Η απάντηση της κυβέρνησης Μεταξά στο τελεσίγραφο ήταν αρνητική.
Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας μας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.
Ζεστές και όμορφες Φθινοπωρινές καλημέρες σας στέλνω και σας εύχομαι να περάσετε μια ευλογημένη, λαμπερή και ηλιόλουστη Τετάρτη ανήμερα της Εθνικής Γιορτής.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΝΔΟΞΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΡΩΙΔΕΣ ΤΟΥ 1940.
Ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί «ΑΘΑΝΑΤΟΙ», ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΖΗΤΩ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ.
Το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά και το μήνυμα της εθνικής επετείου της Εποποιίας του 1940, αποτελεί για όλους τους Έλληνες βαριά παρακαταθήκη, συμβόλαιο τιμής με την ιστορία, δέσμευση ευθύνης για το μέλλον.
Ο ενθουσιασμός , η τόλμη και η ανδρεία των Ελλήνων που πολέμησαν στα βουνά της Ηπείρου πριν 75 χρόνια, για την ελευθερία της πατρίδας μας, είναι κεφάλαιο τιμής και απόδειξη πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες ενωμένοι όταν το απαιτούν οι συνθήκες.
Σήμερα όλοι μαζί οφείλουμε να τιμήσουμε τους προγόνους μας τις μεγάλες μάχες και αγώνες που έδωσαν ώστε να ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές ελεύθεροι.
Φίλες και φίλοι, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940 είναι σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ!
Μας καλεί ως ελεύθεροι άνθρωποι να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα που με κάθε τρόπο εισβάλλουν στη ζωή μας και μας οδηγούν το δίχως άλλο στη κοινωνική αδιαφορία και την ηθική κατάπτωση.
Μας καλεί να επαναστατήσουμε ενάντια σε όλους αυτούς που θέλουν να μας κλέψουν την πραγματική μας ελευθερία, που θέλουν να μας κάνουν πνευματικούς ραγιάδες της σύγχρονης εποχής.
Τώρα ο πόλεμος είναι λιγότερο με τα όπλα και περισσότερο οικονομικός που ίσως είναι και ο χειρότερος.
Στο πραγματικό πόλεμο γνωρίζεις το εχθρό και μπορείς να αντισταθείς με πολλούς τρόπους.
Αντίθετα στον οικονομικό πόλεμο οι αντίπαλοι είναι αόρατοι και επικίνδυνοι.
Ότι δεν κέρδισαν στο Β΄ παγκόσμιο οι εχθροί τότε το έχουν πετύχει οι φίλοι μας σήμερα με τον οικονομικό πόλεμο. Είναι καιρός να κάνουμε τη δική μας επανάσταση!
Επανάσταση σε όλα τα επίπεδα. Επανάσταση ενάντια σε όλα όσα μας βασανίζουν και μας φοβίζουν. Οι Έλληνες του 1940 αγωνίστηκαν γιατί ήθελαν να ζουν ελεύθεροι, χωρίς να φοβούνται, χωρίς να εκβιάζονται.
Το πνεύμα της 28ης Οκτωβρίου ας γεμίσει τις ψυχές μας.

ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!