Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη

Την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κα Τατιάνα Καλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστόφ Λε Ριγκολέρ, συνοδευόμενος από την επίτιμη υποπρόξενο κ. Ελένη Παγκρατίου.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν την Π.Ε. Ιωαννίνων, αλλά και οι προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο τουρισμού.
Η κα Καλογιάννη αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων, τις παρεμβάσεις που γίνονται σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και για τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας για την συντήρηση - ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων κ.α. Επίσης συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλούνται στο έργο της Περιφέρειας και εν γένει της Αυτοδιοίκησης εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, με την κ. Καλογιάννη να υπογραμμίζει και την αναγκαιότητα ενίσχυσης του θεσμικού της ρόλου.

Στις, ανέκαθεν, φιλικές σχέσεις Ελλάδος - Γαλλίας αναφέρθηκε ο Γενικός Πρόξενος και στις θετικές προοπτικές που υπάρχουν στους τομείς τουρισμού, πολιτιστικών ανταλλαγών κ.α..
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από την Αντιπεριφερειάρχη και τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr