Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Επίκεντρο θρησκευτικών εκδηλώσεων η Ιερά Μονή Σωσίνου

Επίκεντρο θρησκευτικών εκδηλώσεων ήταν για ένα πενθήμερο η Ιερά Μονή Σωσίνου, καθώς τελέστηκαν τρεις Ιερές Ακολουθίες με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.
Την Παρασκευή 22 Μαρτίου, τελέστηκαν οι Χαιρετισμοί, στους οποίους παραβρέθηκαν επισκέπτες από τα Γιάννενα που έφτασαν στη Μονή με δύο λεωφορεία καθώς και αρκετοί κάτοικοι της ευρύτερες περιοχής Παρακαλάμου.
Τη Δευτέρα, παραμονή του Ευαγγελισμού, στον οποίο είναι αφιερωμένη η Ιστορική Μονή, τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, στον οποίο - παρά τις απροσδόκητα άσχημες καιρικές συνθήκες- παρέστησαν πολλοί προσκυνητές από τα Γιάννενα, αλλά και τα γύρω χωριά.

Ανήμερα του Ευαγγελισμού, τελέστηκε Θεία Λειτουργία,  ιεροργούντων του Αρχιμανδρίτη π. Κοσμά Σιώζου, του π. Γεωργίου Τόλη και του ιερέα της Ενορίας π. Διονυσίου Τάτση, που με τις πρωτοβουλίες του για την τέλεση ακολουθιών στο Μοναστήρι, προσελκύει συνεχώς το ενδιαφέρον προσκυνητών από πολλές περιοχές των Ιωαννίνων και όχι μόνο.
Ακολούθησε Δοξολογία και στη συνέχεια στο προαύλιο του Ναού, η σχολική γιορτή, όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας και απαγγέλθηκαν ποιήματα από τους μαθητές. 
Για μια ακόμη φορά το Μοναστήρι προσέλκυσε πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών από διάφορα μέρη και αυτό παρά το γεγονός ότι ο καιρός, τουλάχιστον στην αρχή της ημέρας ήταν αποτρεπτικός παράγοντας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι Ακολουθίες στην Ιερά Μονή Σωσίνου τελούνται σύμφωνα με πρόγραμμα που ανακοινώνει ο π. Διονύσιος, ενώ αρκετά συχνά τελούνται και λειτουργίες ύστερα από επιθυμίες προσκυνητών, μετά από συνεννόηση με τον π. Διονύσιο.