Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για την εμπλοκή τους σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης, στο 12ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας

Κατασχέθηκαν παραπάνω από (231) κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (22-03-2014) τα ξημερώματα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας (ηλικίας 38 και 24 ετών) και ένας 51χρονος ημεδαπός, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση μεταφοράς και εμπορίας μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες τα ξημερώματα στο 12ο χιλιόμετρο της παλαιάς Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, εντοπίσθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών, ανέπτυξαν ταχύτητα, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή, εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν -214- δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους -231.650- γραμμαρίων και έξι τσιγαριλίκια κάνναβης, βάρους (7,7) γραμμαρίων.
Λίγη ώρα αργότερα, στη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί δράστες, υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι επέβαιναν σε άλλο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί, προκειμένου να καθορίζουν το ακολουθητέο δρομολόγιο και να επιτηρούν παράλληλα τη διαδρομή προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Επίσης, συνελήφθη και ο 51χρονος ημεδαπός ιδιοκτήτης του οχήματος, που βρέθηκε φορτωμένο με ναρκωτικά, καθώς προέκυψε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, δηλώνοντας παράλληλα ψευδώς την κλοπή του αυτοκινήτου στο Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου.
Τα δύο οχήματα καθώς και οκτώ κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις παράνομες συναλλαγές τους, κατασχέθηκαν.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων δραστών.