Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: “Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου”

Δολιανά 05/09/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σενάρια, τα παρασκήνια και η προκλητική αξίωση της τρόικας, να κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες της χώρας, μεταξύ αυτών και η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου, δείχνουν καθαρά ότι όλα πλέον έχουν αποφασιστεί.
Η κατεύθυνση απογύμνωσης της χώρας μας από επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για τη διατήρηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Κυριαρχίας, οδηγεί στην απώλεια Εθνικής τεχνογνωσίας, αλλά και στην περαιτέρω εξάρτηση της χώρας μας από ξένα κέντρα…
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου είναι μοναδική στο είδος της στην Ελλάδα, είναι περιουσιακό στοιχείο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και ο τομέας της Εθνικής Άμυνας συνολικά δεν μπορεί να ιδιωτικοποιείται.
Είναι μια επιχείρηση με σημαντικές προοπτικές και δυνατότητες, εφόσον γίνουν σε αυτή στοχευόμενες επενδύσεις, που θα οδηγήσουν σε νέες παραγωγικές δυνατότητες και σε νέα προϊόντα, χρήσιμα σε ειρηνικές χρονικές περιόδους.
Είναι μια επιχείρηση εργασιακού πνεύμονα για το Πωγώνι, αφού μπορεί να διασφαλίσει αρκετές θέσεις εργασίας, αλλά και σημαντικά κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο.
Είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να μπει λουκέτο, αλλά ακόμη και στην ιδιωτικοποίηση της Μεταλλουργικής και συντασσόμαστε στους αγώνες των εργαζομένων, για την παραμονή της στον Δημόσιο Τομέα, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, για την ανάπτυξή της.
Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του Βουλευτή Ιωαννίνων Χρήστου Μαντά και καλούμε και τους άλλους Βουλευτές του Νομού μας να τοποθετηθούν άμεσα.
Η αναβλητικότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου στην εφαρμογή ειλημμένων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου για το ζήτημα, μας οδηγεί στην ανάληψη της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας:
• Αποστέλλουμε το παρόν υπόψη του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου με το αίτημα σύγκλησης έκτακτης συνεδρίασης προκειμένου να αποφασιστούν άμεσες ενέργειες αποτροπής αυτού του εθνικού εγκλήματος , σε επίπεδο φορέων Νομού.
• Αποστέλλουμε προς ενημέρωση, το παρόν στους Βουλευτές του Νομού, και θα επιδοθεί το γρηγορότερο στον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
και Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης

Γιάννης Ντόντης