Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ: Η ιδιωτικοποίηση θα κλείσει τη «Μεταλλουργική»

Τη διατήρηση της επιχείρησης στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων που επισκέφτηκε το εργοστάσιο
Η Μεταλλουργική Βιομηχανία Ηπείρου έχει τις δυνατότητες ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, χωρίς να περάσει στα χέρια ιδιωτών όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση για το σύνολο των μονάδων που ανήκουν στα Αμυντικά Συστήματα.
Αυτό εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, που βρέθηκε την Τετάρτη το πρωί στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης στο Κεφαλόβρυσο με κλιμάκιο στελεχών αποτελούμενο από τον βουλευτή Χρήστο Μαντά και τους Κώστα Λούκα, Δημήτρη Σιώρο, Άρη Σπέγγο και Κώστα Τζιόβα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της η αντιπροσωπεία είχε επαφές με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας κ. Ντιναλέξη, τον Διευθυντή κ. Αδάμο, με τον Πρόεδρο των εργαζομένων, ενώ επισκέφθηκε τα γραφεία και τον χώρο παραγωγής.
Τα στελέχη της εταιρίας τόνισαν την καλή οικονομική κατάσταση της ακριτικής βιομηχανίας, την αξιόλογη θέση της στο διεθνή χώρο, καθώς και την μοναδικότητά της καθώς μόνον αυτή κατασκευάζει νομίσματα, κάλυκες και δίσκους για τα εργαστήρια λαϊκής τέχνης. Επίσης γύρω από την εταιρεία αναπτύσσονται διάφορες δραστηριότητες και στην περιοχή αλλά και γενικότερα (π.χ. μεταφορές) οι οποίες είναι κρίσιμες ιδιαίτερα σε μια περίοδο ύφεσης.

Τόνισαν, ακόμα, όπως ενημερώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι η εταιρεία είναι έτοιμη σε μία αποκλειστική συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας να ανοίξει «πανιά» για τις διεθνείς αγορές (πράγμα που ήδη γίνεται, αλλά σε μικρότερη κλίμακα) και να διεκδικήσει «δουλειές» που μπορεί πραγματικά να φέρουν σημαντική δραστηριότητα στην εταιρία. Σημαντική δυνατότητα μπορεί να δοθεί εάν λειτουργήσει ξανά χυτήριο και γενικά γίνουν στοχευμένες επενδύσεις σε τμήματα του εργοστασίου έτσι ώστε να αποκτηθούν νέες παραγωγικές δυνατότητες.
Από την πλευρά των εργαζομένων τονίσθηκε επιπλέον ότι η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου δημιουργεί σοβαρές στρεβλώσεις σε μια τέτοια παραγωγική μονάδα, δημιουργώντας διαφορετικές ταχύτητες σε εργαζόμενους με ομοειδή απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα κόβεται και το ανθυγιεινό επίδομα.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε από τη μεριά της ότι η Μεταλλουργική είναι μια υγιής και παραγωγική επιχείρηση, η οποία μπορεί να αναπτυχθεί και να προσφέρει πολλά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής και της χώρας.
«Η προσπάθεια πιθανής ιδιωτικοποίησής της ή εγκατάλειψής της θα καταλήξει στο κλείσιμό της, με όλες τις συνέπειες. Η χώρα έχει ανάγκη από τέτοιες μοναδικές επιχειρήσεις, γιατί μόνο έτσι θα βρεθούμε στο δρόμο της ανάπτυξης» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα αναφέρει ότι η παρουσία της επιχείρησης στο ακριτικό Κεφαλόβρυσο δίνει δουλειά, ζωή και προοπτική στους κατοίκους του Πωγωνίου για αυτό και όλες οι κοινωνικές δυνάμεις της περιοχής και οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας χρειάζεται να υπερασπίσουν την προοπτική της επιχείρησης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μέσα και έξω από τη Βουλή θα υπερασπίσει σταθερά το μέλλον της Μεταλλουργικής, σημειώνεται χαρακτηριστικά.