Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αυτοτελές γραφείο της Δ.Ο.Υ. θα παραμείνει και στο Δελβινάκι για να εξυπηρετείται ο ακριτικός Δήμος Πωγωνίου

Ικανοποίηση από το δήμαρχο Κώστα Καψάλη


«Ο επιμένων νικά» είναι το σύνθημα που βρίσκει πλήρη εφαρμογή στο Δήμο Πωγωνίου, ο οποίος χάρη στις πολύμηνες προσπάθειες του δημάρχου Κώστα Καψάλη, τελικά δεν θα χάσει την Εφορία του το Δελβινάκι!
Όπως έγινε γνωστό, μετά από σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ του υφυπουργού Γ. Μαυραγάνη και του ειδικού Γραμματέα κ. Σπανάκη, όπου παραβρέθηκε και μίλησε ο κ. Καψάλης, αποφασίστηκε να λειτουργήσει ένα «ΚΕΠ Εφορίας», που θα έχει δυο υπαλλήλους και θα στεγάζεται σε χώρο τον οποίο θα διαθέσει ο Δήμος Πωγωνίου.
Μιλώντας χθες στον «Π.Λ.» ο κ. Καψάλης εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την απόφαση. «Εδώ και καιρό υπήρχε η δέσμευση του υπουργείου, που τώρα όμως έγινε πράξη. Ο σφυγμός στην ακριτική μας περιοχή θα συνεχίσει να χτυπά…».

Παλαιό αίτημα…
Το αίτημα του δημάρχου Πωγωνίου για διατήρηση έστω ενός γραφείου στο Δελβινάκι ήταν παλαιό και ξεκινούσε από την περίοδο που είχε γίνει γνωστό, ότι θα κλείσουν πολλές Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα, μεταξύ αυτών και του Δελβινακίου. Μετά από μήνες προσπαθειών και επισκέψεων στην Αθήνα, ο κ. Καψάλης πέτυχε χθες να παραμείνει ανοιχτή η Εφορία και ουσιαστικά να ικανοποιηθεί το καθολικό αίτημα των κατοίκων του Πωγωνίου.
Ας μην ξεχνά κανείς βεβαίως, ότι η συγκεκριμένη Δ.Ο.Υ. εξυπηρετεί και την «πύλη» της Κακαβιάς, ενώ οι κάτοικοι του Πωγωνίου δεν θα χρειαστεί να πηγαινοέρχονται στα Γιάννινα, για τις δουλειές τους.
Εάν η Δ.Ο.Υ. έκλεινε, τότε θα έπρεπε οι κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών να διανύουν αποστάσεις 80 και πλέον χιλιομέτρων ακόμη και για ένα χαρτί (!), κάτι που θα έβαζε και λουκέτο σε όσες επιχειρήσεις απέμειναν να λειτουργούν στην ακριτική αυτή περιοχή, ενώ θα ταλαιπωρούνταν αφάνταστα και οι κάτοικοι αφού οι συγκοινωνίες δεν είναι τακτικές.
***
Υπενθυμίζεται, ότι προ ημερών είχε ανακοινωθεί η διατήρηση ενός γραφείου με δυο άτομα προσωπικό και στην Κόνιτσα, όπου θα στεγαστεί η Εφορία της περιοχής. Τότε είχε χρειαστεί ολόκληρη κινητοποίηση από τους κατοίκους της περιοχής, που είχαν κάνει απεργία και πορείες διαμαρτυρίας, για να μην κλείσει η εκεί Δ.Ο.Υ. Στην περίπτωση του Πωγωνίου βέβαια δεν έγιναν απεργίες, το αποτέλεσμα όμως είναι πολύ θετικό και για τις δυο περιοχές…

ΠΗΓΗ: www.proinoslogos.gr