Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ «ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ»: Απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη

Ως απάντηση σε σχόλιο αναγνώστη ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παρακαλάμου "ΤΟ ΣΩΣΙΝΟ" , ήταν απών από τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου ,σας αναφέρουμε, πως όλα τα Μέλη του Δ.Σ. ήταν παρόντα και έλαβαν μέρος όπως και πλήθος κόσμου στην μεγάλη αυτήν γιορτή.
Να ξέρετε , ότι όλα τα παιδιά που αποτελούν μέλη του Συλλόγου , δεν διεκδικούν ούτε προβολή ούτε και δόξα , για να υπηρετούν το χωριό τους αλλά και ολόκληρη την περιοχή που μένουν και αγαπούν.

Έτσι λοιπόν , είχαν μια διακριτική παρουσία στον όμορφο αυτόν Εορτασμό.
Να γνωρίζετε επίσης , πως όταν ο Σύλλογος την καλοκαιρινή εκδήλωση που διοργανώνει με την βοήθεια του Δήμου, πάντα φροντίζει τα χορευτικά τμήματα των άλλων Συλλόγων τα οποία καλεί (από πολλά μέρη της Χώρας) να τα ξεναγήσει στην Μονή Σωσίνου της οποίας το όνομα φέρνει και είναι ιδιαίτερη ΤΙΜΗ γι’ αυτόν.
Με την ευκαιρία αυτή σας γνωρίζουμε τις εκδηλώσεις τις οποίες διοργάνωσε ο Σύλλογός μας κατά το προηγούμενο έτος ,μέχρι και σήμερα:
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010  
Στόλισμα πλατείας χωριού.
Παιδική Γιορτή Χριστουγέννων.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2011
Κοπή πίτας (Συνδιοργάνωση με Σύλλογο Γυναικών Άνω Καλαμά).
ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011
Διοργάνωση αποκριάτικου γάμου (με την αρωγή του Δήμου)
Διοργάνωση αποκριάτικης φωτιάς.
ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2011
Συμμετοχή στο τραπέζι (με αρωγή του Δήμου και της Τοπικής Κοινότητας ) που πραγματοποιήθηκε στον Άνω Παρακάλαμου "Σιάδια".
ΙΟΥΝΙΟΣ 2011
Διοργάνωση Ποδηλατοδρομίας με την συμμετοχή 150 ποδηλατών.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2011
Συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου μας στο 5ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Σερρών.
Συμμετοχή στην διοργάνωση με τον Δήμο και με άλλους φορείς στην Πεζοπορία-Ποδηλατοδρομία-βόλτα με τα άλογα στην διαδρομή Ντοβρίτσι..
Στο Πανηγύρι του χωριού μας (συμμετοχή στο μεσημεριανό τραπέζι στο κυλικείο της Εκκλησίας μετέχοντας στο σερβίρισμα , που παράλληλα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου μας παρουσίασαν τοπικούς χορούς).
Βοήθεια τα δυο βράδια του πανηγυριού που διοργάνωσε η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.
Συμμετοχή στο Ετήσιο Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών Ηλιόκαλης Ιωαννίνων.
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011
Διοργάνωση Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών ( Κάνοντας την Μουσική Εικόνα) με συμμετοχή χορευτικών και από άλλες περιοχές της Ελλάδος με την παρουσία του Συλλόγου μας με 3 χορευτικά τμήματα.
Παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου στο Γαναδιό Κονίτσης.
Παρουσία του χορευτικού τμήματος του Συλλόγου στο Ριάχοβο Ιωαννίνων.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011
Συμμετοχή στην διοργάνωση του Εορτασμού του Μακεδονομάχου Παύλου Μελά.
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011
Στόλισμα πλατείας χωριού.
Παιδική γιορτή Χριστουγέννων.
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012
Κοπή πίτας


Σας αναφέρουμε ότι οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που είχαν δρομολογηθεί να γίνουν στο χωριό μας με την αρωγή του Δήμου μας , δεν πραγματοποιήθηκαν μετά τον θάνατο συγχωριανού μας λίγες μέρες πριν.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι κάθε Σάββατο πραγματοποιούνται πρόβες με τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου (έχουν δικαίωμα να έρθουν όσοι επιθυμούν να μάθουν) με τον αριθμό να φτάνει τους εξήντα περίπου.


Με τιμή

Το Δ.Σ.