Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας

Την ανάγκη ενότητας και σύμπνοιας υπογράμμισε στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
«Με ομόνοια και σύμπνοια θα νικήσουμε για να αποκατασταθεί η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπούλιας.
Υπογράμμισε ότι ο ελληνικός λαός δίνει μια σκληρή μάχη, ενώ αναφέρθηκε και στο κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», που εκδηλώθηκε σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης, επισημαίνοντας πως «σημαίνει ότι οι πολλοί αποδέχονται πως ο αγώνας που δίνει ο ελληνικός λαός είναι πολύ σκληρός».
Αναφερόμενος στην επανάσταση του 1821, επεσήμανε ότι και τότε «ο ελληνικός λαός με σύμπνοια και ομόνοια, με απόφαση και θάρρος, αποφάσισε να αποτινάξει τον οθωμανικό ζυγό, δίνοντας στους Έλληνες ελευθερία και εθνική αξιοπρέπεια». «Τότε κανείς από την πολιτισμένη Ευρώπη δεν μπορούσε να φανταστεί ότι αυτοί οι ξυπόλυτοι Έλληνες θα μπορούσαν να πετύχουν το θαύμα» πρόσθεσε.
«Όπως τότε πετύχαμε το ακατόρθωτο, έτσι και σήμερα θα πετύχουμε» τόνισε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατέληξε σημειώνοντας: «Θα συνεχίσουμε αυτό τον αγώνα και στο τέλος θα είμαστε νικητές, γιατί στις πιο δύσκολες στιγμές ο ελληνικός λαός έδειξε το θάρρος και την αποφασιστικότητά του».