Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 2 - 2


O ΠΑΣ προηγήθηκε δύο φορές, ο ΠΑΟΚ όμως απάντησε ισάριθμες και έφυγε τουλάχιστον με το βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από τα Γιάννινα.
Καλύτεροι οι γηπεδούχοι, έχασαν ευκαιρίες νίκης.
Κουρασμένος ο Δικέφαλος του Βορρά.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 6' με τον Μπακαγιόκο. Ο Αθανασιάδης έφερε το ματς στα ίσια στο 17' για τους φιλοξενούμενους, όμως ο έμπειρος επιθετικός έδωσε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ για τους γηπεδούχους στο 48'.
Ο «Δικέφαλος» του Βορρά ισοφάρισε με τον Λάζαρ στο 74' με εκτέλεση πέναλτι.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους.
Οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων κατάφεραν να μεταφέρουν τη μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων και έφτασαν στο γκολ με τον Μπακαγιόκο στο 6'.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στην συνέχεια να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, με τους Μπεσέρα και Τζημόπουλο.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να αντιδράσει μετά το πρώτο τέταρτο και έφερε το ματς στα ίσια με τον Αθανασιάδη στο 18', μετά από γρήγορη αντεπίθεση. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά προσπάθησε να ισορροπήσει το ματς και πιέσει για το δεύτερο γκολ.
Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, σκόραραν με τον Μπεσέρα, όμως το γκολ ακυρώθηκε μετά από απόφαση του διαιτητή.
Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις δυο ομάδες ισόπαλες 1-1 και τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία. Καλύτερη η ομάδα του Χριστόπουλου στο πρώτο μέρος, είχε τις ευκαιρίες να πάρει σαφές προβάδισμα για τη νίκη.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ο Μπακαγιόκο σκόραρε (48') για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση, δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα των Ιωαννίνων, μέσα σε αποθέωση. Οι προσπάθειες των γηπεδούχων μετά το γκολ της ισοφάρισης του Αθανασιάδη απέδωσαν καρπούς στο δεύτερο μέρος.
Ο Μπόλονι προσπάθησε να αλλάξει άμεσα την εικόνα της ομάδας του, με τον Ίβιτς να περνάει στη θέση του Φωτάκη, σε μια προσπάθεια των φιλοξενούμενων να φέρουν για δεύτερη φορά το ματς στα ίσια.
Οι γηπεδούχοι έδωσαν χώρο στους παίκτες του ΠΑΟΚ και προσπάθησαν να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις, ψάχνοντας το τρίτο γκολ για να «κλειδώσουν» το ματς. Ο ΠΑΟΚ παρουσίασε αρκετά προβλήματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να φτάνει με δυσκολία η μπάλα στην επίθεση και να μη δημιουργούνται ευκαιρίες μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Παρά τις αλλαγές του Μπόλονι, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να απειλήσει τους γηπεδούχους, καθώς τις όποιες φορές που έφτασε κοντά στην εστία του Φεργκούς με αξιώσεις, είχε κακή τελική πάσα.
Ο Τζημόπουλος παραχώρησε πέναλτι στους φιλοξενούμενους στο 73', όταν σε εκτέλεση κόρνερ του Ρομπέρ βρήκε τη μπάλα με το χέρι, σύμφωνα με τον διαιτητή της αναμέτρησης.
Ο Λάζαρ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Φεργκούς, φέρνοντας το ματς στα ίσια (2-2). Ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να φέρει το ματς στα ίσια, πάνω που έδειχνε βραχυκυκλωμένος και δίχως φαντασία στο παιχνίδι του.
Ο ΠΑΟΚ πάτησε καλύτερα από εκείνο το σημείο και μετά και προσπάθησε να φτάσει και στο τρίτο γκολ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα φάνηκε να χάνει την συγκέντρωσή του, αναγκάζοντας τον Χριστόπουλο να φρεσκάρει την ενδεκάδα του, μέσω των αλλαγών για να της δώσει νέα ώθηση. Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, δεν άλλαξε τίποτα, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται βαθμούς, αλλά όχι τις εντυπώσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει από τους «Ζωσιμάδες» με τον βαθμό της ισοπαλίας.


ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεργκούς, Πάντος, Μπουζίντ, Κώτσιος, Σκαρντοβέλι, Τζημόπουλος, Λίλα, Βίλα, Μπεσέρα, Σκούφαλης, Μπακαγιόκο.
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Γεωργιάδης, Μαλεζάς, Φωτάκης, Λάζαρ, Έττο, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.