Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: "Πιθανότητα επιστροφής στις παλιές δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών"

«Η επιτροπή πόθεν έσχες δεν εξετάζει μόνο τις περιπτώσεις όσων αυξάνουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της και σε περιπτώσεις που έχουν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις. Γιατί αυτή την περίοδο είδαμε μια μεγάλη εκροή χρημάτων από την Ελλάδα προς το εξωτερικό», τόνισε ο πρόεδρος της Επιτροπής «πόθεν έσχες», κ. Βαγγέλης Αργύρης στον Real Fm και στην Κάτια Μακρή. Σχετικά με την υπόθεση των βουλευτών που βρέθηκαν στο στόχαστρο λόγω μεγάλης μείωσης των καταθέσεών τους, σημείωσε ότι «μετά το πόρισμα των ορκωτών λογιστών θα έχουμε πιθανά και την ανακοίνωση των ονομάτων».
Όσον αφορά την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο κ. Αργύρης διευκρίνισε ότι άνοιξαν οι τραπεζικοί και χρηματιστηριακοί του λογαριασμοί, καθώς, ενώ φάνηκε ότι έχει πάρει ένα σημαντικό ποσό δάνειο για την αγορά κατοικίας, στη δήλωση πόθεν έσχες δεν υπήρχε η αγορά αυτής της κατοικίας.
Τέλος, εκτίμησε ότι τώρα που έχει δημιουργηθεί αυτή η τράπεζα δεδομένων, υπάρχει πιθανότητα να γυρίσουν στις παλιές δηλώσεις πόθεν έσχες για να υπάρχουν συγκρίσιμα στοιχεία.