Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ: Εγκύκλιος για μετακινήσεις υπαλλήλων λόγω του πρώτου κύματος «εφέδρων»

Εντολή να προβούν σε άμεσες μετακινήσεις υπαλλήλων προκειμένου να αποφευχθούν δυσλειτουργίες στις υπηρεσιακές μονάδες, λόγω της αποχώρησης του πρώτου κύματος «εφέδρων», έδωσε ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ντίνος Ρόβλιας, με κατεπείγουσα εγκύκλιό του προς τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων.

Οι Γενικοί Γραμματείς να ενεργήσουν προληπτικά και να καλύψουν προκαταβολικά τα κενά, με εσωτερικές μετακινήσεις, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αδυναμίας λειτουργίας οποιασδήποτε υπηρεσίας του δημόσιου τομέα.
Εν τω μεταξύ, αλλαγή του νόμου για την εφεδρεία σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους στα μέσα μεταφοράς ζητεί ο υπουργός Υποδομών κ. Μάκης Βορίδης.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστήριξε «οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν για να μπουν στο καθεστώς εφεδρείας εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι λάθος».
Σημείωσε ακόμη ότι έχει ζητήσει στο «ανώτερο δυνατό επίπεδο» να υπάρξει αλλαγή του νόμου και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τον εξορθολογισμό της κατάστασης.