Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Έκαναν την κάνναβη... τυρί!!!

Στην εξάρθρωση κυκλώματος, που προμηθευόταν μεγάλες ποσότητες κάνναβης από γειτονική χώρα και τις διακινούσε στη Σουηδία, προχώρησαν άνδρες της Αστυνομίας, στη Θεσπρωτία, με τη σύλληψη τριών Ελλήνων 58, 54 και 40 ετών. Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν κάνναβη από γειτονική χώρα και αφού την συσκεύαζαν σε τυροκομείο στο Γαρδίκι την προωθούσαν ως τυροκομικό προϊόν στη Σουηδία.
Κατασχέθηκαν πάνω από 217 κιλά κάνναβης.
Ειδικότερα, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, το πρωί της Πέμπτης κινητοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα στην περιοχή Αγίας Κυριακής Σουλίου Θεσπρωτίας.
Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του πρώτου οχήματος ήταν ο 58χρονος, ο οποίος μετέφερε στο πορτ παγκάζ έξι ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν 204 δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους 217 κιλών.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν, επέβαιναν οι άλλοι δύο συλληφθέντες, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του πρώτου οχήματος.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε περίπου πριν ένα χρόνο.
Οι συλληφθέντες προμηθεύονταν κάνναβη από γειτονική χώρα και στη συνέχεια τις μετέφεραν σε βιοτεχνία παραγωγής γαλακτοκομικών ειδών ιδιοκτησίας του 58χρονου στο Γαρδίκι.
Εκεί, με τη χρήση μηχανήματος επεξεργασίας, τυποποίησης και αεροστεγούς συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, συσκεύαζαν τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένα τεμάχια, τα οποία τοποθετούσαν εντός δοχείων τυριού και τα εξήγαγαν ως τυροκομικό προϊόν στη Στοκχόλμη της Σουηδίας μέσω μεταφορικής εταιρείας.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη του κυκλώματος μετέβαιναν τα ίδια στη Στοκχόλμη, όπου παραλάμβαναν και αποθήκευαν τις ειδικά συσκευασμένες ποσότητες κάνναβης και στη συνέχεια τις διέθεταν προς πώληση.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr