Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Nα δυναμώσει το μέτωπο αγώνα για να μη ιδιωτικοποιηθεί η «ΔΩΔΩΝΗ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
6-06-2011

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!


Αγανάκτηση και οργή πλημμυρίζει τον κόσμο της Ηπείρου, με την προσπάθεια που επιχειρείται να ιδιωτικοποιηθεί η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
Οι εξελίξεις θα προδικάσουν και το μέλλον της εταιρίας και την κατάσταση της κτηνοτροφίας στην Ήπειρο, αλλά και θα επηρεάσουν και την συνολική οικονομία της περιοχής.


Παράλληλα η οργή και την αγανάκτηση μεγάλωσε, με την εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της για να εκκενωθεί ο χώρος, με συλλήψεις κτηνοτρόφων, που αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι, κάτω από την πίεση του κόσμου.


Η κοροϊδία του ΔΣ προς στους κτηνοτρόφους είναι μεγάλη. Φαίνεται καθαρά ότι συνεργάζονται απολύτως με την ΑΤΕ, για την ολοκλήρωση του σχεδίου, που τόσες φορές επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς και προβλέπει την ιδιωτικοποίηση της κορυφαίας αγροτοσυνεταιριστικής βιομηχανίας, κύριας πλουτοπαραγωγικής πηγής για τον τόπο.


Η υπεράσπιση μιας γαλακτοβιομηχανίας όπως η Δωδώνη που βρίσκεται στην υπηρεσία των κτηνοτρόφων που την στηρίζουν, των εργαζομένων που την λειτουργούν και των καταναλωτών που την εμπιστεύονται, αποτελεί το ζητούμενο, που μέσα από τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, πρέπει να συσπειρώσει τις μέγιστες δυνάμεις για την επιτυχία του.


Το Δ.Σ. και όλοι οι εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Ιωαννίνων στέκονται αλληλέγγυοι στο κτηνοτροφικό κόσμο και με τους άλλους εργαζόμενους όσο και με το κόσμο της Ηπείρου, που αναγνωρίζει την σπουδαιότητα αυτής της βιομηχανίας για τον τόπο θα αγωνιστούν και θα απαιτήσουν:


Να μην αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «ΔΩΔΩΝΗ»


Αλληλεγγύη στον αγώνα κτηνοτρόφων - εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ».

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Για το Δ.Σ.