Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Δημοψήφισμα το φθινόπωρο

Ψήφο εμπιστοσύνης για το νέο κυβερνητικό σχήμα, εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών και δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές που θα αποτυπωθούν σε ένα νέο Σύνταγμα, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Πρωθυπουργός.

«Ζήτησα την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου, γιατί η χώρα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ανοίγοντας τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση.
Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εθνική συνεννόηση στη βάση συγκεκριμένων παραδοχών. Πρώτη παραδοχή, όπως είπε, είναι ότι το χρέος και τα ελλείμματα αποτελούν εθνικό πρόβλημα και το χρέος μας θέτει υπό ιδιότυπη οικονομική κηδεμονία.


«Ας συμφωνήσουμε και ως βάση της εθνικής συνεννόησης ότι πρώτοι εμείς χρειάζεται να βάλουμε τάξη στα του οίκου μας και να φύγουμε από την εξάρτηση που μας προστατεύει από την χρεοκοπία», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Ζητάμε ψήφο εμπιστοσύνης για να αναλάβουμε κάθε δράση εμείς οι Έλληνες ώστε η Ελλάδα του αύριο να μην εξαρτάται από δάνειες δυνάμεις».