Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ζητάει μέτρα για τους Χ.Α.Δ.Α.


Τις υποχρεώσεις των Δήμων της Ηπείρου, για τη λήψη μέτρων παύσης της λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α., επισημαίνει σε έγγραφό της η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας.
Μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι οι Δήμοι υποχρεούνται να τηρήσουν τις αποφάσεις της πρώην Γενικής Γραμματείας της Περιφέρειας Ηπείρου και των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, για παύση λειτουργίας όλων των Χ.Α.Δ.Α..
«Συγκεκριμένα – σημειώνεται- θα πρέπει να σταματήσει η απόρριψη στερεών αποβλήτων σε όλους τους Χ.Α.Δ.Α. που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των δήμων σας και να αποκοπεί η πρόσβαση σ΄ αυτούς προκειμένου να καταστούν ανενεργοί και στη συνέχεια να προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασής τους. Η διάθεση των στερεών αποβλήτων θα πρέπει να γίνεται στους νόμιμα λειτουργούντες ΧΥΤΑ της περιοχής σας, όπως αναφέρεται και στις σχετικές αποφάσεις Νομαρχών παύσης λειτουργίας των Χ.Α.Δ.Α.» .


Στο έγγραφο επισημαίνεται ακόμη ότι για τις εργασίες συλλογής και μεταφοράς στερεών μη επικίνδυνων αποβλήτων, απαιτείται σχετική άδεια από τον Περιφερειάρχη.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/