Κυριακή 29 Μαΐου 2011

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΣΕΛΑΣ: Μία Εφορία στην έδρα κάθε νομού και οι άλλες θα αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών

Ο υφυπουργού Οικονομικών, κ. Δημήτρης Κουσελάς απάντησε με έγγραφο του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε ερωτήσεις βουλευτών της επαρχίας για τις αλλαγές και την ανασυγκρότηση του δικτύου των ΔΥΟ. Επιβεβαιώνει ότι θα διατηρηθεί μία μόνο ΔΟΥ στην πρωτεύουσα κάθε νομού βάσει και του σχεδίου της μεταρρύθμισης της οργανωτικής δομής τους που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ενώ οι υπόλοιπες εφορίες θα αντικατασταθούν με Γραφεία Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης καθώς και το νησιωτικό χώρο.


Με την αλλαγή στο χάρτη των ΔΟΥ και την εσωτερική αναδιοργάνωση αυτών, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στις σημερινές ΔΟΥ θα αξιοποιηθούν καλύτερα με τη μετακίνησή τους στις διατηρούμενες, αναβαθμισμένες ΔΟΥ, προκειμένου να εξασφαλιστεί επάρκεια στελέχωσης αυτών και να επιτευχθεί αυξημένη αποτελεσματικότητα, σημειώνει ο κ. Κουσελάς, και συμπληρώνει ότι «προκειμένου με την αναδιοργάνωση αυτή να επιτευχθεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, διευρύνεται η δυνατότητα αυτών να διεκπεραιώνουν φορολογικές υποθέσεις εκτός ΔΟΥ, αναβαθμίζονται σημαντικά οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και υλοποιούνται πολλές νέες».

Με τη μεταρρύθμιση θα επιτευχθεί η μείωση του λειτουργικού κόστους, ο περιορισμός του κατακερματισμού των ΔΟΥ, και η εξοικονόμηση ανθρώπινων πόρων για τη δραστηριοποίησή τους στο νευραλγικό τομέα των ελέγχων και τη δημιουργία νέων ευέλικτων μονάδων.