Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Κατώτερες των περιστάσεων οι ηγεσίες των τέως μεγάλων κομμάτων»

«Επιβεβαιώνεται ότι οι μικροκομματικές λογικές με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι γενιές των πολιτικών της μεταπολίτευσης οδηγούν την Ελλάδα στη χρεοκοπία», είπε στις πρώτες φράσεις της μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η κα Ντόρα Μπακογιάννη.
Ανέφερε ότι «οι πολιτικές ηγεσίες των δύο τέως μεγάλων κομμάτων αποδείχθηκαν κατώτερες των περιστάσεων, άβουλες και ανίκανες συνάμα, να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της ιστορίας» και ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
«Δικαιούται να τα διαβάσει ο ελληνικός λαός, να ξέρει ποιοι είναι αυτοί που την ώρα της μεγάλης κρίσης σκέφτηκαν ιδιοτελώς και λειτούργησαν με λογικές του χθες, που έκρυψαν το κεφάλι στην κομματική άμμο», είπε.
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας υπενθύμισε πως το κόμμα της πρώτο και σε όλους του τόνους μίλησε για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.
«Δεν μιλήσαμε για συνεννόηση και συναίνεση με τον κ. Παπανδρέου.
Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει τελειώσει.
Ζητήσαμε συνεννόηση για την Ελλάδα. Συνεννόηση στη βάση μεγάλων τομών που είναι αναγκαίες. Συνεννόηση στη βάση αυτών που δεν μπορούν να κάνουν τα κόμματα από μόνα τους», διευκρίνισε και στη συνέχεια μίλησε για πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ελλάδα που επενδύουν στη χρεοκοπία και στην επιστροφή στη δραχμή.
«Γεμίζουν τα blogs με αναλύσεις που παρομοιάζουν τη χρεοκοπία με σωτηρία», είπε, καταγγέλλοντας αυτή τη λογική και επισημαίνοντας ότι κανείς δεν εξηγεί στους πολίτες ποια δραχμή θα είναι αυτή. «Η δραχμή δεν θα είναι του 2000. Θα είναι η δραχμή της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου», τόνισε υπογραμμίζοντας πως η χρεοκοπία θα έχει καταστροφικές συνέπειες.


«Η Ελλάδα στην υποθετική περίπτωση της χρεοκοπίας, χάνοντας για πολλά χρόνια την πρόσβαση στις χρηματαγορές και χωρίς αυτάρκεια στα βασικά αγαθά, θα οδηγηθεί σε ένα σύστημα κλειστής οικονομίας το οποίο θα την σπρώξει στο περιθώριο εκτός ΕΕ», πρόσθεσε.