Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ: Άλλα 8 χλμ την άλλη εβδομάδα


Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες που υπολείπονται για να δοθεί στην κυκλοφορία και το δεύτερο τμήμα της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας από τον κόμβο Αγίου Δημητρίου Πέτα μέχρι και το τέλος της, στους Σελλάδες.
Μέχρι το Πάσχα αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως ο ανισόπεδος κόμβος στο Πέτα και ως τότε η κυκλοφορία θα διεξάγεται προσωρινά με τη σύνδεση στον κυκλικό κόμβο.
Αυτός είναι ο στόχος του υπουργείου Υποδομών και της επιβλέπουσας υπηρεσίας. Έτσι θα προστεθούν, έστω και ως δημόσιο έργο, άλλα 8 χιλιόμετρα Ιόνιας οδού, μέχρι να παραδοθούν τμήματα από τη σύμβαση παραχώρησης.
Η καθυστέρηση στην απόδοση του τμήματος στην κυκλοφορία (επρόκειτο να γίνει το Νοέμβριο) οφείλονταν, όπως ενημερωθήκαμε από την επιβλέπουσα υπηρεσία στην μη ολοκλήρωση όλων των παρεμβάσεων για να είναι ασφαλής ο αυτοκινητόδρομος τόσο στον προσωρινό κόμβο στο Πέτα, όσο και στην έξοδο και είσοδο στην εθνική οδό, στους Σελλάδες.
Αν και βούληση του υπουργείου ήταν να δοθεί πριν τις γιορτές το τμήμα στην κυκλοφορία, αυτό δεν κατέστη δυνατό για τους παραπάνω λόγους.
Σύμφωνα με την επιβλέπουσα υπηρεσία μια μέρα δουλειάς αρκεί για να ρυθμιστούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες (σήμανση, διαγραμμίσεις) στον προσωρινό κόμβο.
Παρέμβαση υπολείπεται και θα γίνει ταυτόχρονα και στο τέλος της παράκαμψης στους Σελλάδες.
Εκεί τοποθετούνται και φανάρια για την έξοδο και είσοδο στην εθνική οδό Άρτας-Αντιρρίου.