Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

ΔΩΔΩΝΗ: Περίεργη... κινητικότητα


ΔΩΔΩΝΗ: Περίεργη... κινητικότητα

Την αγωνία της εξέφρασε για μία ακόμα φορά, η διοίκηση του Πανηπειρωτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Η Δωδώνη» που συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο.
Απέναντί τους όμως, οι κτηνοτρόφοι έχουν μια περίεργη απάθεια από μέρους των τοπικών πολιτικών αρχών και από το βασικό στήριγμά τους, τη γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ».
Μπορεί θεωρητικά να έχουν περάσει περίπου δύο μήνες από την έναρξη της τρέχουσας γαλακτοκομικής σαιζόν αλλά μέχρι σήμερα, δεν έγινε ο καθορισμός των τιμών εισκόμισης γάλακτος ούτε ελήφθη απόφαση για την κατανομή του μερίσματος, της λεγόμενης εκκαθάρισης από τα κέρδη του εργοστασίου.
Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΔΩΔΩΝΗΣ» και έπειτα από μία εβδομάδα, στις 26 Νοεμβρίου, πρόκειται να ξανασυνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ., με άγνωστη ως χθες, ατζέντα.
Η κινητικότητα αυτή έχει ανησυχήσει τους παραγωγούς - μέλη της γαλακτοβιομηχανίας και η αβεβαιότητα ως προς το μέλλον της επιχείρησης τους κάνει να ξεχνούν τα οικονομικά τους προβλήματα: φέτος ειδικά, λόγω της κατακόρυφης αύξησης του κόστους των ζωοτροφών και του πετρελαίου, ήταν περισσότερο από ποτέ αναγκαία η πληρωμή της εκκαθάρισης και της εισκόμισης γάλακτος, τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ιωαννίνων κ. Μιχάλης Τζίμας.
Άγνωστες τέλος, είναι οι προθέσεις της διοίκησης της ηπειρωτικής γαλακτοβιομηχανίας και για το μέλλον της επένδυσης που λέγεται «ΖΩ-ΔΩ»...
Το εργοστάσιο Ιωαννίνων της πρώην ΕΛΒΙΖ λειτουργεί με «φιλί ζωής» και παράταση στην χρηματοδότηση από την μητρική της «ΔΩΔΩΝΗ», μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.
Η «ΔΩΔΩΝΗ» άρχισε να ψάχνει για στρατηγικό επενδυτή πριν από λίγους μήνες και σήμερα, ως πιθανότερος αγοραστής της εμφανίζεται ο μεγαλύτερος οφειλέτης της... σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.