Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΒΕΤΖΙΝΑΔΙΚΑ: ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ


ΒΕΤΖΙΝΑΔΙΚΑ: ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

Ζητήματα ασφάλειας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, κυρίως όσων θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα σε πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, απασχόλησαν την συνάντηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος με τον υπουργό Μεταφορών κ. Ρέππα. Το σχετικό νομοσχέδιο «ταλαιπωρεί» εδώ και αρκετούς μήνες τον κλάδο, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόμη η… χρυσή τομή ανάμεσα στην Ομοσπονδία και το υπουργείο για την απόσπαση ασφαλείας που θα πρέπει να τηρείται σε ανάλογες περιπτώσεις.
Παράλληλα από κοινού με το υπουργείο αποφασίστηκε η απόσταση ασφαλείας από το κατάστημα να είναι τουλάχιστον στα 80 μέτρα, τη στιγμή που το υπουργείο πρότεινε 50 μέτρα και η σημερινή νομοθεσία είναι στα 200 μέτρα.
Ως προς την απομάκρυνση και μετεγκατάσταση των πρατηρίων που σήμερα λειτουργούν σε ισόγεια χώρων μαζικής συνάθροισης, όπως ξενοδοχεία και χώροι γραφείων, αποφασίστηκε η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο σε επτά χρόνια.
Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, το οποίο εισάγεται την ερχόμενη Τρίτη για δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προβλεπόταν μεταβατική περίοδος διάρκειας δώδεκα ετών για τη μετάβαση στο νέο καθεστώς και τη μετεγκατάσταση των πρατηρίων (η δωδεκαετία μετρά από το 2005).