Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

Συνέχεια δράσεων στην Ήπειρο για την οδική ασφάλεια των μαθητών

 


Ακόμη μία νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε προχθές (11-09-2023) με την καθιερωμένη τελετή Αγιασμού σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου θα βρίσκονται και αυτή τη χρονιά σε συνεχή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης προκειμένου να συμβάλουν στην ορθή οδική συμπεριφορά των μαθητών.

Ειδικότερα, το αστυνομικό προσωπικό, μέσα από διαλέξεις στις σχολικές αίθουσες αλλά και από οργανωμένες δράσεις βιωματικής εκμάθησης θα προσπαθήσει να εμφυσήσει στους μαθητές τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, ώστε να μπορούν με ασφάλεια να ανταποκρίνονται στις συνθήκες του οδικού περιβάλλοντος.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων σχεδίασε σχολικά τετράδια με χρήσιμες συμβουλές, τα οποία διανεμήθηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων κατά την ημέρα του Αγιασμού.

Για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές στον τομέα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων και οδικής ασφάλειας, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο της Ελληνικής Αστυνομίας www.astynomia.gr