Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2017

Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη «ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΣ»: Αποφάσεις του Δ/Σ της Κίνησης στη συνεδρίαση της 2/9/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 2/9/2017
Στην συνεδρίαση του Δ/Σ της Κίνησης που πραγματοποιήθηκε στις 14-7-2016 συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:
– Δημιουργήθηκαν τρείς νέες επιτροπές. Μια για επαφές με δικηγόρους και φορείς σχετικά με  συμβουλές  και νομική υποστήριξη των  καταγγελιών της Κίνησης, μία για επαφές με επιστήμονες (βιολόγους, γιατρούς, περιβαλλοντολόγους, χημικούς κ.α.) για συμβουλές, ανάλυση, επεξεργασία και διενέργεια ερευνών, μετρήσεων κ.λ.π. και μία για την προετοιμασία καλοκαιρινής εκδήλωσης  της Κίνησης.
-Σχετικά με την  υπάρχουσα εφαρμογή της Κίνησης για την προβολή του Καλαμά αποφασίστηκε η μετονομασία της  ενώ για τον εμπλουτισμό της  θα σταλεί επιστολή σε Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, Σχολεία, Αδελφότητες, Ομοσπονδίες με σκοπό την καταγραφή ιστορικών μνημείων, αξιοθέατων, διαδρομών, τόπων εστίασης και διαμονής αλλά και προβλημάτων σχετικά με το ποτάμι και το περιβάλλον στα παρακαλάμια χωριά. Η νέα διεύθυνση της εφαρμογής θα ανακοινωθεί σύντομα.
-Σύνταξη κειμένου -καταγγελίας για συλλογή υπογραφών και αποστολή σε Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιβάλλοντος
-Επίσκεψη στον Εισαγγελέα στα Γιάννενα για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο των καταγγελιών και μηνύσεων των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Ροδοτοπίου και Μ. Γαρδικίου, του κ. Καλογερίδη Χαράλαμπου και της Κίνησης Καθαρός Καλαμάς σχετικά με τη βλάβη του αντλιοστασίου του δικτύου ακαθάρτων εντός της ΒΙΠΕ Ιωαννίνων.
-Αποστολή αιτήματος στο Φορέα Διαχείρισης Στενών-Εκβολών Αχέροντα -Καλαμά για την επέκταση του καθεστώτος προστασίας κατά μήκος ολόκληρου του ποταμού.
-Ορίστηκε ως νέος αντιπρόσωπος της Κίνησης στη “Συμμαχία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ιωαννίνων για το νερό” ο κ. Μίτσης Παναγιώτης
-Η επίσημη σελίδα της Κίνησης στο διαδίκτυο για τις θέσεις και δραστηριότητές της βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://katharoskalamas.wordpress.com/ και τη διαχείρισή της έχει ο Πρόεδρος της Κίνησης.
Η ομάδα της Κίνησης στο facebook βρίσκεται στη διεύθυνση https://www.facebook.com/groups/167836789970995/  και τη διαχείρισή της έχει ο Πρόεδρος και 2 ακόμα μέλη του Δ.Σ. Οι αναρτήσεις φίλων και μελών σ’ αυτή είναι ελεύθερες για τον καθένα εφόσον έχουν σχέση με τους σκοπούς της Κίνησης (Καλαμάς, Περιβάλλον, Ήπια Ανάπτυξη) και πληρούν τους όρους δεοντολογίας.
Κάθε κριτική στην Κίνηση εκφράζει τις προσωπικές απόψεις του καθενός και θα πρέπει να είναι κόσμια, χωρίς προσωπικές επιθέσεις και υβριστικούς χαρακτηρισμούς. 
Ο χώρος αυτός έχει να κάνει με την ενημέρωση, την επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων, την προβολή ιδεών για τον Καλαμά, τα προβλήματα μόλυνσης και ρύπανσής του καθώς και με το περιβάλλον  και την ανάπτυξη της περιοχής.

Για το Δ.Σ.
ο Πρόεδρος      η Γραμματέας


Μίτσης Παναγιώτης     Μπαλάφα Κατερίνα